Byxor

På Modegallerian hittar du enkelt nya snygga byxor! Vi har samlat Sveriges bästa och största online-butiker som saluför byxor i alla modeller och färger så att du har allt samlat på ett och samma ställe. Om du letar efter dambyxor så hittar du det enkelt genom att använda vårt avancerade filter genom att klicka i vad du vill ha. Du kan till exempel välja modell och färg eller varför inte REA-varor så att du hittar något som även passar din plånbok? Om du vill ha de snyggaste och mest populära byxorna väljer du bara att visa populärast först. Smidigare blir det inte!

 1. Sida
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. av 9

Inspiration byxor

 • Långbyxornas resa
  De tidigaste bevisen på långbyxornas existens sträcker sig tillbaka till antikens Persien och Kina, där både män och kvinnor bar dem. I Europa var det dock främst män som bar långbyxor, och kvinnorna hade länge begränsat sig till kjolar och klänningar.
 • Långbyxornas resa
  Det var inte förrän på 1800-talet som kvinnor började experimentera med att bära långbyxor, ofta som en del av en praktisk dräkt för ridning. En av dessa banbrytande kvinnor var Amelia Bloomer, som populariserade bloomers, vida byxor som bärs under en kortare kjol. Dessa byxor ansågs vara ett bekvämare och mer praktiskt alternativ till den rådande tidens kvinnliga klädsel. Trots detta möttes Bloomers och andra tidiga kvinnliga byxbärare av motstånd och kritik.
 • Våra kära byxor
  Byxorna har funnits i flera tusen år och kan spåras tillbaka till det antika Egypten och Mellanöstern. De var ursprungligen en del av krigarens uniform, men efterhand blev de en allmän klädesplagg. I Kina bars byxor redan på 1000-talet f.Kr., medan det i Europa tog längre tid för byxorna att bli allmänt accepterade. Under medeltiden bars ofta tajta byxor, kallade hosiery, av både män och kvinnor.
 • Mode våren 2023
  En annan populär färg är limegrön. Den syrliga och energiska nyansen ger en känsla av natur, liv och glädje, och passar perfekt till vårens grönskande landskap. Limegrön kan bäras i allt från toppar till byxor, och matchas snyggt med andra citrusfärger eller med svart.
 • Träningskläder för våren 2023
  Träningsbyxor är också en viktig del av träningsklädseln för tjejer. De kan vara av olika längder, såsom korta shorts eller långa byxor. Träningsbyxor finns också i olika stilar, såsom tights eller lösa byxor. De kan vara i olika material, såsom bomull, polyester eller spandex, och kan ha funktioner som fickor eller dragkedjor.
 • Trendiga byxor
  Nu är butikerna fyllda av säsongens byxor och det finns många trendiga modeller som gör vem som helst sugen på shopping. Vi har plockat ut några favoriter, från budget till lyx.
 • Midsommarmode
  Det är inte bara klänningar som står i fokus under sommarens fester. Att välja en snygg och välsittande kostym eller ett par sköna tunna byxor är helt rätt för en kväll som midsommarafton. Matcha ett par vita vida byxor med en färgglad blus eller satsa på att låta byxorna vara i fokus med ett par i mönstrat tyg och en enklare topp.
 • Rensa garderoben
  Om du hittar en tröja som är hel och ren men som du är osäker på, kan du tänka ut flera olika outfits med den som du redan har hemma, t ex byxor, skor och jacka till, då är den något du kan spara. Tänk även på att en klänning kan du t ex matcha med tröja över eller under som är trendigt nu, lågskor till vardags, men kan ha samma klänning på fest då du bara tar av tröjan, sätter på dig högklackat och adderar med lite smycken samma dag. Tänk att du ska klä dig till jobbet men med samma plagg till after worken. så kommer du få mer användning av samma plagg istället för att köpa nya!