Korta klänningar

Den korta klänningen, eller miniklänningen, är både sensuell och lekfull och blev stor inom modevärlden under 1960-talet då ikonen och supermodellen Twiggi gjorde den till en trend, och än idag är kort klänning en stilren och tidlös look som funkar för många tillfällen. Läs mer

  1. Sida
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Vare sig du vill visa dina bara ben eller med strumpbyxor är miniklänningen det perfekta plagget som dessutom signalerar sommar mer än någon annan klänningsmodell. Men miniklänningar ger även ett sportigt uttryck; tänk sporter som tennis, konståkning och dans där korta klänningar är både praktiskt och förmedlar sportens smidighet och elegans.

Matcha din miniklänning med låga sneakers för en vardaglig look, eller ett par högklackade skor och stora smycken och du är redo för fest. Med mörka täckande strumpbyxor och kavaj blir den även helt rätt på arbetsplatsen, som ett roligare alternativ till längre kjol eller byxor. Och vad passar bättre en varm sommardag än en sval miniklänning, ett par solglasögon och ett par sandaletter. Även vid festligheter under årets kallare årstider är miniklänningen ett alternativ matcha bara med ett par läckra strumpbyxor och en varmare jacka.

På modegallerian.se hittar du allt från den lilla svarta till färgglada och mönstrade miniklänningar. Välj din favorit bland ett brett sortiment av korta klänningar från flera av de stora modehusen och återförsäljare. Genom att använda vår sök- och filterlösning kan du enkelt hitta din personliga favorit av hög kvalitet.