Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Alma Evebring

augusti 2018

Jag brukar tänka “samtalsämne” när jag köper plagg

 

Alma Evebring är 21 år och bosatt i Värnamo men flyttar i höst till Borås för att studera industriell ekonomi/logistik­ingenjör. Siktet är på modebranschen och hon tror detta blir en bra start för att nå sitt drömyrke. Alma berättar att hennes blogg kommer snart handla mycket om inredning av den nya lägenheten, den nya staden och självklart härliga outfits!

Hur började ditt intresse för mode?

Som barn la mamma alltid fram kläder till mig och min lillasyster så vi alltid var matchade och fint klädda. Någonstans där lades nog en tanke om att mode är viktigt och väldigt roligt. Jag tycker det är så fantastiskt att man med hjälp av kläder kan spegla sin personlighet. Jag får en så stark uppfylld, lyckorus, lugn känsla i hela kroppen när jag kollar på modevisningar. Att man med hjälp av smink, hår och fantastiska kläder kan skapa en sådan känsla tycker jag är otroligt häftigt. Mitt intresse har vuxit under många år och när jag nu skulle välja utbildning kände jag att självklart ska jag jobba med det jag älskar!

Om du bara fick bära plagg från en och samma designer under resten av ditt liv, vilken designer skulle det då vara?

Den behöver inte mycket betänketid, självklart By Malina. Älskar att de har allt från underbara strandkläder till mysiga vinterjackor. Fick jag fick bära kläder från en designer i resten av mitt liv skulle det nog bli det märket!

Beskriv din stil med max fem ord?

Klassisk, dov färgskala, lyxig, feminin, självsäker.

Ditt bästa plagg i garderoben? Ditt mest använda plagg i garderoben?

Vet inte om man kan kalla det plagg och plagg men mina Gucci-solglasögon. Med ett par Gucci blir en outfit alltid bra! Men om jag ska välja ett plagg skulle det nog vara min vita capeklänning från By Malina, dock är det inget plagg jag använder varje dag men jag bara älskar den!

Vilken outfit känner du dig alltid snygg i?

En klänning, klackar och Gucci! Funkar alltid! Bara att byta skor till rätt tillfälle.

Vilka skor satsar du på i höst?

Jag kör på låga Primeboots med högre klack! Skitsnyggt till såväl jeans som klänning.

Vem är du som bloggare?

Jag har alltid gillat att fota, så bloggen för mig är ett perfekt format att kunna lägga ut bilder. På Instagram kan man lägga ut de bilder man är mest nöjd med men på bloggen kan man lägga upp fler. Det är mode, inredning och resor som intresserar mig så självklart blir det mycket bilder som speglar det.

Vilket är ditt drömyrke?

Mitt drömyrke är att kunna försörja mig som influencer, tänk att ha det som yrke tycker jag skulle vara väldigt roligt. Det negativa med det yrket är att de flesta influencers får ta mycket skit från sina läsare och man behöver verkligen vara en stark person för att klara det. Men ett mer realistiskt drömyrke är att få jobba för ett modeföretag med steget mellan produkt och hur man får fram produkten bäst på bild.

Favoritbutik att handla säsongs­betonade plagg och accessoarer?

Boozt.com, de har de mesta märkena och oftast väldigt bra erbjudanden!

Vilka är dina 3 bästa modetips?

  1. Det ligger i detaljerna! Välj kläder med ovanliga och fina detaljer. Jag brukar tänka “samtalsämne” när jag köper plagg, att man hittar kläder som har detaljer som väcker en tanke hos folk på ett positivt sätt såklart.
  2. Välj en färgskala som går tillsammans. Blanda inte massa färger.
  3. Blanda material! Välj kvalitet! Välj bra snitt! Bättre att lägga mer pengar och det håller form kvalitet.

Ett 4:e tips är att klä dig som du känner dig som vackrast! Vem älskar liksom inte att känna sig vacker!? När jag får på mig vissa kläder får jag en otrolig självkänsla!

Vill du veta mer om Alma? Här hittar du hennes blogg och Instagram.

Publicerad 2018-08-16 12:00