Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Amanda Granfeldt

januari 2018

Våga mixa och matcha olika textiler och material

 

Amanda Granfeldt är 19 år och bosatt i Göteborg. I dagsläget studerar hon Medie- och kommunikations­vetar­programmet – PR, opinions­bildning & omvärld på Göteborgs Universitet, som är hennes dröm­utbildning. Hennes största intressen är mode, vilket hennes läsare självklart får ta del av via hennes fantastiska blogg. Vi passade på att köra tio snabba frågor med Amanda för att ta reda på hennes bästa stilknep.

Hur började ditt intresse för mode?

Så länge jag kan minnas har jag haft ett litet mode­intresse. Det började nog med att jag ville sätta ihop mina egna outfits som liten. Som jag minns det så var det dock inte alltid så snyggt kombinerat, haha.

Intresset började växa fram mer och mer ju äldre jag blev, speciellt när jag kunde köpa mina egna kläder, och framförallt när Elle och Vogue blev till mina modebiblar.

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i?

För mig beror det väldigt mycket på vilken årstid det är. På sommaren går jag gärna runt i någon snygg klänning som jag matchar med ett par vita sneakers och accessoarer till. Väldigt simpelt men alltid en outfit som fungerar! Däremot nu på vinter­halvåret är svarta jeans mitt absoluta måste. Fungerar till allting och dygnet runt! Till detta älskar jag att matcha med en snygg grå kappa, ankel­boots, mysig stickad tröja med en snygg blus under.

Bästa hemliga stilknep?

  1. Våga mixa och matcha olika textiler och material med varandra för att få en levande känsla i outfiten.
  2. Behåll en röd tråd i din outfit, försök att inte spreta ut allt för mycket. Kör på ett ”tema”, silver­detaljer på väskan med silver­detaljer på skorna eller övriga accessoarer. Svart väska till ett par snygga svarta skor etc.
  3. Något som jag alltid tjatar om på bloggen är att fokusera på detaljer! Jag tror på att de små detaljerna i outfiten gör outfiten till det lilla extra! Med detaljer menar jag snygga accessoarer, väska och skor! Själv anser jag att detta oftast är nyckeln till den perfekta outfiten.
  4. Satsa på basic plagg! Alla behöver basic plaggen i garderoben som vit blus, svarta jeans och en statement t-shirt. Utan basic plaggen är det svårt att skapa en riktigt snygg outfit, det är ena nyckeln till en lyckad outfit helt enkelt. När du väl har dina basic plagg kan du däremot börja bygga upp garderoben med mer utstickande och vågade plagg.

Ditt mest använda plagg i garderoben?

För tillfället tror jag att mitt mest använda plagg är en vit blus från Zara med rosetter på ärmarna. En klassisk vit blus med en utstickande detalj som gör det hela till det lilla speciella.

Vilket plagg är du på jakt efter just nu?

Just nu är jag på jakt efter en rosa eller ljusblå päls! Ett riktigt hett plagg på marknaden som var förra årets mode­julklapp.

Vilka skor satsar du på i vinter?

Helt klart ett par svarta ankel­boots, kanske inte alltid praktiskt, men galet snyggt. Matchar till allt, går att klä ner och klä upp.

Lägga pengar på kläder eller på smink?

Kläder utan tvekan! Har inte ett jättestort intresse för smink helt ärligt haha!

Vilken hudvårds­produkt klarar du dig inte utan i vinter?

Jag klarar mig inte utan min dagkräm från Luméne som heter Lähde source of hydration, intense hydration 24H moisturizer, det är min räddare i nöden. Jag har extremt känslig och torr hy och denna är verkligen perfekt, min hy bara skriker efter denna kräm när jag har glömt att använda den!

Vilka hårvårds­produkter klarar du dig inte utan i vinter?

Jag har turen att ha fått väldigt bra kvalité på håret, det krävs inte mycket för att underhålla det vilket jag är väldigt tacksam för! Jag har inga speciella produkter för vinter­halvåret utan kör på Maria Nila Volume Duo.

Vad är ditt drömyrke?

Mitt drömyrke hade varit att få jobba på en PR-byrå eller reklambyrå! Det är mitt mål.

Vill du veta mer om Amanda? Här finner du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2018-01-31 10:00