Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Amanda Larsson

december 2017

Vem älskade inte Blair Waldorfs stil i Gossip Girl?

 

Amanda Larsson är 23 år och bosatt utanför Stockholm. Hon älskar att fotografera, vilket resulterar i välarbetat och genomtänkt material i hennes fantastiska mode och livsstils­blogg. Förutom att fotografera själv står hon gärna framför kameran, detta resulterar då i fina outfit­bilder som används för att inspirera sina följare. Vi passade på att köra nio snabba frågor med Amanda för att få ta del av hennes bästa modetips.

Hur började ditt intresse för mode?

Mitt intresse för mode har nog alltid funnits där, men när jag var yngre så hade jag inte riktigt råd att ”ha den stilen jag ville”, då jag inte hade råd att köpa kläder så jätte ofta eller ifrån de märken jag gillade. Men sedan jag började jobba och tjäna mina egna pengar och kan shoppa saker jag faktiskt gillar så har mitt intresse bara vuxit.

Vilka är dina 3 bästa modetips?

Mina tre bästa modetips är:

  1. ha plagg och färger du känner dig bekväm i,
  2. försök att inte ha för många olika utstickande färger i samma outfit, då kan det lätt se rörigt ut, och
  3. tänk på att accessoarer som fina armband, ett par utstickande örhängen eller ett gulligt hårband gör mycket!

Vilka personer inspirerar dig?

Jag inspireras mycket av andra influencers, läser mycket bloggar och kollar på mycket fina inspo-konton på Instagram osv. Några som jag verkligen gillar är Lovisa Barkman och Molly Rustas, tycker om deras stilar väldigt mycket och tar ofta inspiration från dem – men försöker fortfarande ha ”min stil”. Även personer i tv-serier kan inspirera mig mycket! Jag menar vem älskade inte Blair Waldorfs stil i Gossip Girl?

Vem är du som bloggare?

Vilken svår fråga! Hm, jag som bloggare är nog öppen utan att dela med mig av för mycket och jag vill inspirera andra och sprida positiv energi. Jag försöker visa vem jag är, vad jag gillar och hur min stil ser ut och utvecklas hela tiden.

Om du bara fick bära plagg från en och samma designer under resten av ditt liv, vilken designer skulle det då vara?

Om jag hade råd så skulle jag helt klart välja Chanel. Väldigt enkelt, klassiskt, och lyxigt. Jag älskar tweed och pärlor och klassiska eleganta färg­kombinationer.

Klär du dig för att inspirera, imponera eller attrahera?

Det beror nog helt på tillfälle! När man fotar outfits till bloggen till exempel är det klart att man vill inspirera, klär man sig för till exempel ett event eller en jobb­intervju så kanske man vill imponera, och om man ska ut och festa så vill man ju attrahera ;). Men oftast så klär jag mig ”för min egen skull”, jag tycker det är kul att mixa och matcha och tänka ut outfits, och jag känner mig som mest bekväm när jag har en outfit som jag känner mig riktigt snygg i.

Vad bär du för handväska atm? Och vad finns alltid i den?

Just nu använder jag mest min Chanel classic (jumbo) flap i lammskinn, i den har jag alltid min korthållare från Chanel, busskort och SL-kort, hörlurar, en tofs, ett paraply, nycklar, allergi­tabletter, samt min lilla LV mini pochette där jag har läppglans från Chanel, läppbalsam, en liten Chanel-parfym, pincett och mascara.

Vilket plagg/accessoar är du på jakt efter just nu?

Just nu är jag på jakt efter ett par snygga svarta boots med lagom hög klack att ha till vardags!

Lägga pengar på kläder eller på smink?

Kläder alla dagar i veckan! När det kommer till smink så har jag redan mina klara favoriter och då fyller jag endast på när det är något som tar slut. Kläder däremot… ser minst flera nya saker varje dag som jag vill lägga vantarna på. Kan sitta och kolla på kläder/accessoarer i flera timmar online. Även om jag inte köper allt jag vill ha så tycker jag det är kul att spana in nya trender och få inspiration från att kolla på nyheter online.

 

Vill du veta mer om Amanda? Här finner du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2017-12-13 14:00