Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Athleisure – en trend att räkna med i vår

december 2016

Äntligen har vi nått stadiet där att ha träningskläder offentligt inte bara är social accepterat, utan till och med ses som fashionabelt. Och ingen gör denna så kallade ”athleisure trend” lika bra som allas våra favorit­modesystrar, Gigi och Bella Hadid. Vi har sett dem i vackra, exklusiva klänningar på galor och i de dyraste kläder på catwalken, men de är precis lika snygga i träningskläder. Ett stort tack till dessa två systrar (och många av deras lika modemedvetna och inspirerande vänner) för att ni gett oss denna trend! Kanske är det precis vad som krävs för att behålla motivationen för att hålla nyårslöftet för en gångs skull.

Från träning till shopping i löpartights och tjocktröja eller varför inte sport-BH. Se hur systrarna går direkt från gymmet till att äga New Yorks gator i löpartights. Här är fem exempel på hur systrarna rockar träningstrenden.

Låt sport-BHn synas

Sport-BH är den nya crop topen. Med en sport-BH som matchar dina löpartights får du din träningslook att se lyxig, genomtänkt och samman­hängande ut.

Avklippta tjocktröjor är det nya

Mixa material och siluetter för en mysigt chic look. Kombinera tighta löpartights med en löst sittande tjocktröja. Gör som Bella och satsa på en kort tröja för att visa upp dina nytränade magmuskler. Eller kör på en stor tröja med tryck som Gigi. Klicka hem Gigis snygga och bekväma sneakers från Yeezy.

En 90-tals comeback

90-talets tracksuits har återvänt. Tracksuiten var otroligt populärt under stora delar av 90-talet och nu är den alltså tillbaka i modevärlden. De båda modell­systrarna är såklart inte sena med att anamma trenden och har flera gånger synts i denna 90-talsfavorit.

Mjukt och bekvämt ska det vara

Löpartights i all ära, men ingenting slår bekvämligheten hos mjukisbyxor. En oversized luvtröja med matchande mjukisbyxor och sneakers är något av det skönaste och snyggaste jag vet. Jag är övertygad om att systrarna Hadid håller med.

Mjukiskläder i okonventionella material

Stickade overaller är den senaste trenden vi ser inom Athleisure. Höga, mjuka byxor i stickat, kombineras med en kort stickad tröja i samma färg för en enhetlig look. En trend som gjord för den svenska vinterkylan.

Viktoria Nordström

Publicerad 2016-12-22 14:07