Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Att hitta sin mammastil

december 2016

Jag är precis nybliven mamma med en liten dotter på 7 veckor och jag sa alltid innan jag blev gravid att ”jag ska inte ändra min stil när jag blir mamma utan fortsätta vara lika chic” men det är faktiskt lättare sagt än gjort. I och med att de flesta av oss faktiskt gör en mindre livsstils­förändring när vi blir föräldrar funkar inte exakt samma stil längre och det är nog fler än jag som känner att de vill vara lite mer bekväma och så klart bära amningsvänliga kläder.

Så hur gör man då för att fortsätta känna sig chic och fin men ändå känna att stilen passar sin nya mammaroll? För mig har det handlat mycket om ytterplagg samt accessoarer som skor, väskor och smycken. Jag har bytt ut de tunna klänningarna och pumpsen mot jeans, amningsvänliga toppar/­blusar/­tröjor och lite rejälare skor (utesluter inte klack men de får gärna vara lite robustare).

För att inte ”tappa bort” min stil adderar jag sedan en chic kappa och ett par snygga accessoarer som en fuskpälsväst, en klassisk väska, ett par schysta over knee-stövlar, eller varför inte en rolig klocka. På så vis får jag behålla min grundstil men kan ändå känna mig bekväm i det dagliga bollandet med vår lilla tjej.

Ett annat tips är att inte bara stirra sig blind på mamma­kläder då de oftast är lite dyrare och inte alltid lika roliga, utan höj blicken och leta på de vanliga avdelningarna. Omlotts- och off the shoulder-modeller på klänningar och toppar är perfekta att amma i och det är två trender som vi ser mycket av denna säsong. Man kan även satsa på ett par snygga amnings­linnen att ha närmast kroppen och sedan frossa loss på i princip allt på de vanliga avdelningarna eftersom man då bara kan dra upp överdelen utan att blotta magen.

Ett par plagg/accessoarer som jag anser vara guld värda nu på vintern när man är nybliven mamma är fuskpälsvästen, ponchon samt sjalen. De gör att man går från ”plain Jane” till lite mer piffig på en sekund och så kan man skyla sig lite när man ammar om man vill det. Själv lämnar jag knappt hemmet utan en fuskpälsväst och någon av favoritsjalarna från By Malene Birger. De är stilräddarna för en mamma som vill vara chic men ändå bekväm.

Så vad tar vi med oss av detta? Jo, satsa på ett par snygga accessoarer som gör att du känner dig fin, höj blicken och shoppa inte bara på mamma-avdelningen. Sist men inte minst, satsa på en snygg sjal, väst eller poncho om ni vill ha ett plagg/accessoar som räddar klädkrisen varje dag.

Lycka till!

Anna Wiklund

Publicerad 2016-12-18 13:21