Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Bik Bok x Elsa Hosk

augusti 2017

Tidigare i år bekräftade det norska klädföretaget Bik Bok att den internationella supermodellen Elsa Hosk gör ett samarbete med butiken. Profiler som Mary-Kate och Ashley Olsen, Whitney Port, Angelica Blick och Elsa Ekman har tidigare gjort design­samarbeten med Bik Bok. Nu är det alltså Elsa Hosks tur.

Elsa Anna Sofie Hosk är den svenska modellen och it-girl som har jobbat för många av de stora modehusen som Dior, H&M, Dolce & Gabbana, Guess med flera. Hon är nuvarande modell för Victoria’s Secret och nu även aktuell i samarbetet med Bik Bok. De första bilderna från hennes kollektion har släppts och det ser lovande ut.

Bik Bok menar att Elsa är en perfekt inspiration för deras kläder, med hennes skandinaviska bakgrund och glamorösa amerikanska livsstil vet hon vad skandinaviska tjejer vill ha. Kollektionen består av en blandad kompott av fest– och vardagsplagg. Ledorden är lekfullt och girly med inslag av vintage. Inspiration är hämtad från Elsas och hennes vänners personliga stil i New York.

”Jag hade alla mina vänner i åtanke, de har alla grymma men olika klädstilar. Jag har försökt att ta fram i alla fall några plagg som alla kan gilla”, säger Elsa.

I kollektionen hittar du både basplagg som T-shirts and hoodies med kaxiga tryck, men även utstickande plagg i djärva färger och unika modeller som ett matchande set i rosa manchester. Elsa menar att målet med design­samarbetet var att designa kläder skandinaviska tjejer vill ha, men även sådant som Elsa själv hade velat bära.

”Jag älskar design och jag älskar prisvärt mode. Jag vill att min kollektion ska se lyxig ut men med en mix av vintage för en mer personlig stil. Jag har inte sett att detta finns tillgängligt för tjejer till dessa priser, så det är en väldigt spännande utmaning för mig”, säger Elsa.

Kollektionen lanseras i utvalda Bik Bok-butiker samt online den 28 september och priserna varierar från 149–699 kr.

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-08-17 18:00