Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Bralette-toppen

maj 2017

En topp eller bh? En bralette är någonting mitt emellan; en bralette är kort sagt en bh utan bygel och finns i många olika varianter och i mängder av olika material så som spets, sammet eller åt metallic-hållet. En bralette är betydligt mjukare och skönare än en bygel-bh men trots detta finns det många som ger bra support.

Ett sätt att bära bralettes är under en lös tank-topp eller en tunn skjorta. Det är ett roligt och vackert sätt att visa upp lite hud utan att lämna en “vanlig” bh fullt synlig. Den fungerar därför även som en lösning om du t.ex. har ett linne eller en topp du tycker är lite för stor eller för urringad.

Plagget har verkligen blivit en stark trend den här säsongen och går att styla på flera olika sätt och fungerar lika bra på fest som hemma!

Dressad

Bär bralette-toppen utanpå en t-shirt tillsammans med en kavaj och matchande byxor för en avslappnad men samtidigt dressad outfit som passar både för jobb och för en dag på stan. Välj färger som svart och grått och accessoera med enkla och stilrena smycken för att fullända stilen.

Rockig

Det går även att inkludera detta plagg i en rockig look genom att kombinera den med en bomberjacka eller en jeansjacka och ett par slitna jeans, eller ett par jeansshorts för de varmare dagarna. Ett par coola solglasögon och sneakers eller boots är bra accessoarer att komplettera med.

Mesh

En bralette kan bäras under en mesh-topp. Antingen kan du välja en bralette i färg och en svart mesh-topp över, eller en topp med detaljer som broderi eller spets. Matcha detta med en kjol och ett par ljusa sneakers för att få till en tuffare vardagslook.

Ovanpå skjorta

I höstas var en av de stora trenderna att bära ett linne med spagettiband över t-shirts och modet spinner vidare i ny tappning i sommar. Att byta plats på bh och tröjan är trendigt i år. Att trä på en snygg bralette över en vit krispig skjorta eller en enkel basic t-shirt ger en moderiktig look. Så om du har tröttnat på dina gamla t-shirts som ligger hemma är ett bra tips att investera i en fin bralette för att piffa upp ett annars kanske tråkigt plagg.

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-05-29 11:30