Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Chokern – 90-talstrenden som är här för att stanna

december 2016

Vi minns väl alla den populära chokern från 90-talet? Alla hade en, och nu har helt plötsligt alla en igen! Den klassiska svarta, hålmönstrade chokern är givetvis även den tillbaka, men det är inte den som är den populäraste nu år 2016. Den har fått sig en rejäl uppgradering och chokers finns nu i otroligt många olika tappningar. Nu tänkte jag att vi ska ta och kika på de fem olika typer av chokers som är hetast just nu.

Den flerradiga

Den flerradiga chokern får gärna bestå av två eller tre rader och vara i färgerna svart, guld eller silver. Eftersom att detta är ett lite maffigare smycke så matchas den bäst tillsammans med till exempel en enfärgad t-shirt eller när du bär en överdel med en djup v-ringning.

Den i spets

Detta är en något festligare typ av choker som med fördel kan bäras tillsammans med “den lilla svarta” då den lyfter en i övrigt ganska intetsägande outfit och genast gör den mer intressant!

Den i sammet

Sammet är en trend även när det kommer till många övriga plagg och accessoarer, och självklart är det också en trend när det gäller chokers! Sammetschokern skall helst vara enfärgad och bestå av endast ett band som sitter tätt intill halsen. Vilken färg du väljer spelar dock ingen roll, här är alla färger lika trendiga!

Den eleganta

Chokern är en accessoar med mycket attityd, och ses ofta som en ganska ungdomlig accessoar. Men här är en variant som är nättare och elegantare. Den här varianten kommer oftast i färgerna guld eller silver och består av antingen en nätt kedja med eller utan berlocker eller av ett stelt, metalliknande material. Detta är en choker som passar lika bra till vardags som till finare middagar.

Den superglammiga

Den ultimata party­accessoaren! Vem bryr sig om att du har samma klänning på dig som du hade på förra festen? Sätt på dig en choker som glimmar lika mycket som de här ovan så lovar jag dig att ingen ens kommer att lägga märke till det!

Martina Olsson

Publicerad 2016-12-28 20:43