Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Dags att tänka på studenten

april 2017

Det börjar närma sig studenten för de elever som går ut gymnasiet i år och när det gäller kläder till student­firandet är det bäst att vara ute i god tid, annars tar modeller och storlekar lätt slut. Så det är absolut inte för tidigt att klicka hem student­outfiten redan nu!

Självklart kan man välja att sticka ut med en helt annan färg, men eftersom vitt är det populäraste att bära på student­dagen så är det vita plagg vi tipsar er om här.

Spets

En klänning i spets funkar alltid på studenten. Det ger ett lite gulligt och oskuldsfullt intryck med vit spets, samtidigt som det är mycket roligare än att bära en helvit klänning utan några direkta detaljer på sig som drar uppmärk­samhet till sig. Och butikerna svämmar över av fina vita spetsklänningar nu i student­tider, så vi kan lova dig att det inte blir svårt att hitta en som du faller för!

Långärmat

Här i Sverige är det alltid osäkert med vädret, trots att det är sommar så vet man helt enkelt inte om det kommer att vara varmt. Vill du vara på den säkra sidan, men ändå gärna vill köra på barbent på student­dagen så rekommenderar vi att välja en klänning med lång ärm. Med detta val kan du känna dig säker på att varken behöva svettas eller frysa, oavsett vilket typ av väder det blir.

Playsuit

Om du inte riktigt känner dig bekväm med att bära klänning eller kjol, utan föredrar shorts när du ska vara barbent så rekommenderar vi att istället välja en playsuit på student­dagen. För något som alltid är viktigt är att man ska välja det som man känner sig bekväm och fin i. En annan fördel med att välja en playsuit är också att du slipper oroa dig för att klänningen ska blåsa upp när du tågar nerför gatorna eller när du åker flak. Och det är ju riktigt skönt att slippa oroa sig över!

Volanger

Volanger är trendigare än någonsin just nu. Så vad passar då egentligen bättre än att du som tar studenten i år väljer en klänning med volang­detaljer? Om det passar dig och din stil kan det faktiskt inte bli mer rätt än så!

Jumpsuit

Sist men inte minst, ett super­tips till dig som inte känner dig bekväm i bara ben. Det här med långklänning är inget vi rekommenderar till studenten, för det kan bli ganska krångligt. Men en jumpsuit däremot – det är helt perfekt! Välj helst en med bara armar så att du inte riskerar att det blir alldeles för varmt.

Martina Olsson

Publicerad 2017-04-20 10:00