Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Dags att tänka på studenten

april 2017

Det börjar närma sig studenten för de elever som går ut gymnasiet i år och av egen erfarenhet kan jag säga att det bästa när det gäller kläder till studentfirandet är att vara ute i god tid, annars blir det lätt så att modeller och storlekar tar slut. Så det är absolut inte för tidigt att klicka hem student­outfiten nu!

Nu tänkte jag dela med mig av lite tips kring vad ni kan bära på den stora dagen. Självklart behöver man inte välja vitt på den här dagen, utan vill man sticka ut extra mycket kan man såklart välja en helt annan färg. Men eftersom att vitt är det populäraste att bära på studentdagen så är det vita plagg jag kommer att tipsa er om här.

Spets

En klänning i spets funkar alltid på studenten. Det ger ett lite gulligt och oskuldsfullt intryck med vit spets, samtidigt som det är mycket roligare än att bära en helvit klänning utan några direkta detaljer på sig som drar uppmärksamhet till sig. Och butikerna svämmar över av fina vita spetsklänningar nu i studenttider, så jag kan lova dig att det inte blir svårt att hitta en som du faller för!

Långärmat

Här i Sverige är det alltid osäkert med vädret, trots att det är sommar så vet man helt enkelt inte om det kommer att vara varmt. Vill du vara på den säkra sidan, men ändå gärna vill köra på barbent på studentdagen så rekommenderar jag dig verkligen att välja en klänning med lång ärm. Med detta val kan du känna dig säker på att varken behöva svettas eller frysa, oavsett vilket typ av väder det blir.

Playsuit

Om du inte riktigt känner dig bekväm med att bära klänning eller kjol, utan föredrar shorts när du ska vara barbent så rekommenderar jag dig att välja en playsuit på studentdagen istället. För något som alltid är viktigt är att man ska välja det som man känner sig bekväm och fin i. En annan fördel med att välja en playsuit är också att du slipper oroa dig för att klänningen ska blåsa upp när du tågar nerför gatorna eller när du åker flak. Och det är ju riktigt skönt att slippa oroa sig över!

Volanger

Volanger är trendigare än någonsin just nu. Så vad passar då egentligen bättre än att du som tar studenten i år väljer en klänning med volangdetaljer? Om det passar dig och din stil kan det faktiskt inte bli mer rätt än så!

Jumpsuit

Sist men inte minst så tänkte jag ge ett supertips till dig som inte känner dig bekväm i bara ben. Det här med långklänning är inget jag rekommenderar till studenten, för det kan bli ganska krångligt. Men en jumpsuit däremot – det är helt perfekt! Välj helst en med bara armar så att du inte riskerar att det blir alldeles för varmt.

Martina Olsson

Publicerad 2017-04-20 10:00