Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Den perfekta BH:n

november 2017

Titt som tätt läser vi om hur många kvinnor har fel storlek på sin BH. Kanske beror det på att vi en gång under tonåren valde en storlek och sedan bara fortsatt köpa denna utan att reflektera över att kroppen förändras med tiden. Eller kanske är vi bara många som inte riktigt har koll på hur den ska sitta? Trots att det ibland kan kännas som en tråkig eller jobbig utgift är det värt att investera i en BH som passar just dig.

Vi ser alla olika ut, därför finns det inte en storlek eller modell som passar alla, så kanske är det dags att kolla igenom underkläderslådan och rensa ut slitna BH:ar som inte längre gör sitt jobb och unna dig själv en ny. Med en bra BH kan många av dina toppar och blusar sitta bättre och du kan dessutom känna dig mer bekväm och fin under dagen.

Det finns några klassiska punkter som hjälper dig att se om du har fel storlek på din nuvarande BH. Här är fem riktlinjer att förhålla sig till när du rensar ur din garderob.

1. BH:n glider upp i ryggen

Bandet runt ryggen ska gå i en rak linje. Om BH:n glider upp har den en för stor omkrets. Bandet runt ryggen är en stor del av stödet och BH:n ska sitta ganska fast.

2. Mittendelen mellan kuporna lyfter

Om biten mellan kuporna lyfter från bröstet och bildar ett mellanrum mellan kroppen och bh:n har du valt en för liten storlek. BH:n ska smita åt mellan brösten för att ge rätt stöd.

3. Det blir en glipa mellan bröstet och kupan

En liten glipa kan bero på att axelbanden sitter för löst, men om BH:n sitter bra i övrigt och det fortfarande glipar så behöver du gå ned i kupstorlek.

4. Brösten ”väller ut”

Om du får så kallade ”dubbla bröst” i din BH, eller om de smiter ut på sidorna har du en för liten kupa.

5. Du har BH:n på innersta haken

En BH förlorar sin elasticitet efter ett tag. Se därför till att du köper en BH som passar på mellersta eller yttersta haken, så du kan spänna in den när det behövs.

 

Ett tips är att gå till en butik som är inriktade på underkläder och be dem mäta ut rätt storlek åt dig, då har du alltid något att utgå från även om du köper en BH i annan butik.

Det finns som känt många olika modeller att välja bland: T-shirt, push-up, balconette, bygellös osv. Nedan ser du några olika modeller.

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-11-01 12:00