Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Den tidlösa skjortan

juni 2017

Den kan vara stilig, festlig eller avslappnad. Alla har vi minst en eller två skjortor i garderoben. Oavsett om det är för en dag på kontoret, en middag med vänner eller en varm sommardag så funkar detta plagg. Skjortan har oändliga styling­möjligheter; bär den tillsammans med en scarf eller med en topp eller klänning över och du får en helt ny look.

Skjortan har funnits sedan antiken och har gått från att vara ett underplagg som endast fick bäras med kavaj till att vara centrum av en outfit. Idag finns en stor variation när det gäller modeller och passform, och det finns något för alla.

Linneskjortan

En linneskjorta är ett perfekt köp i sommar. Trots långa armar är den sval tack vara det tunna materialet. Satsa på en fräsch vit eller välj en i någon fin färg eller med ränder. Matcha skjortan med ett par jeansshorts eller bär en i oversize-modell över bikinin.

Knyt

En knytskjorta eller knytblus är ett av de hetaste plaggen i sommar. Om en klassisk skjorta känns för enkel och tråkig är detta ett lite roligare alternativ. Plagget får en fin v-ringning och knuten blir en extra detalj som piffar upp. Den fungerar lika bra med ett par sandaler och jeans till vardags som tillsammans med en fin kjol när du ska ut för drinkar eller dans.

Ett annat sätt att addera en snygg detalj är att vända din skjorta bak och fram och knyta en knut, då får du öppen och rolig ryggdetalj.

Korta ärmar

Om långa ärmar blir för varmt under de mest soliga dagar, eller om du helt enkelt trivs bättre i kort (eller utan) ärm så finns det ett stort utbud av även denna modell.

Mönster

Välj en skjorta med ett roligt mönster eller print om du vill piffa upp din look lite extra. Bär den med ett par jeans eller till svart och låt skjortan vara i fokus, eller go crazy och satsa på mönstrat från topp till tå och mixa olika print.

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-06-27 10:30