Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Denim 2018

februari 2018

Ett klassiskt basplagg i garderoben är helt klart jeansen – lika snygga sommar som vinter. Jeans har alltid varit och kommer förmodligen alltid vara trendiga och de funkar oavsett om det är till vardag eller fest. I år vill vi bära såväl raka och tvättade som raw, flares, baggy och mörka kulörer.

De stora modehusen visar upp denim som en given trend under våren 2018. Allra trendigast blir den som går all-in och kör jeans från topp till tå. Nedan hittar du bara några av årets alla trender inom denim.

Flares 2.0

Flares har hängt med nu under flera säsonger men i vår lyfts trenden med vida ben till en ännu högre nivå. Vidare och med hög midja och gärna i kombination med knytband eller knappar.

Mörk denim

I år låter vi mörkare nyanser av denim ta plats. Mörkt tvättade jeans finns i alla former och modeller så det är bara att välja och vraka i butikerna.

Dekorativa jeans

Denna trend har hängt med från förra säsongens mode och stannar även i vår och sommar. Allt från strass till broderier och fransar smyckar jeansen i år.

Stuprör

Stuprör, skinny, shaping… kärt barn har många namn. De tajta och figurnära jeansen kom tillbaka i mode på mitten av 2000-talet och sedan dess har vi troget burit denna modell genom alla år. Även i vår finns dessa i jeans­utbudet i princip alla butiker och du har ett stort urval av olika sorter att välja bland.

Annie Ohlsson

Publicerad 2018-02-19 14:00