Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Det hänger på håret

mars 2019

Just nu är det hetare än någonsin att låta håret bli en del av outfiten – på en helt ny nivå. Det handlar inte bara om att skapa massa olika frisyrer och uppsättningar av det man har på huvudet, utan nu är det dags att ta i från tårna och smycka håret! Glöm det där med att hårspännen och tofsar inte ska synas. Våren 2019 är hår­accessoarernas time to shine och självklart bjuder vi på tips och tricks för hur du bäst väver in denna trend i din personliga stil.

Casual Chic

En satinscarf kring roten på hästsvansen är ett superenkelt och smidigt sätt att piffa till en outfit på. Sätt bara upp din hästsvans precis som vanligt – hög eller låg, det väljer du själv, båda funkar hur bra som helst. När du har satt upp ditt hår tar du sedan en satinscarf eller en scarf av något annat finare och tunnare material och knyter kring själva fästet på hästsvansen. Enklare har det faktiskt nog aldrig varit att få till en riktig trendfrisyr!

Perfekt för dig som vill se sådär härligt vardagschic ut på stan eller kanske på jobbet. Och vet du vad? Glöm för guds skull inte bort att packa med dig denna håraccessoar på nästa resa till värmen, eller i strandväskan när sommarvärmen besöker oss här i Sverige igen, för denna avslappnade frisyr är verkligen ett vinnande koncept på just stranden. Kolla bara på Hanna Schönberg ovan – så snyggt!

Oh So Pretty

Tillhör du dem som avskyr att kolla tillbaka på bilder på dig själv när du var liten och se att din mamma alltid envisades med att sätta undan din lugg med ett stort och synligt (och gärna i någon uppseende­väckande färg eller med en liten figur på som exempelvis en häst) hårspänne? Då kan vi tala om för dig att din mamma förmodligen var en riktig modeguru, för hon var väldigt tidig med denna trend i alla fall. Nu syns nämligen var och varannan modebloggare i just denna frisyr och ju större, synligare och gulligare spänne, desto bättre. Allra helst ska spännet vara täckt i strasstenar eller pärlor, eller varför inte båda? Så nu är det dags att gå back to basics och få undan luggen från ansiktet, i alla fall om du vill följa denna trend.

Om du känner väldigt mycket för den gulliga, flickiga looken men inte riktigt känner dig bekväm med spännet i luggen-frisyren (de där bilderna från barndomen kanske har satt alltför starka spår) så kan du alltid köra på en 90-tals­inspirerad halvuppsättning som du sedan dekorerar med lite gulliga klämmor eller spännen, precis som Loren Gray har gjort på bilden ovan. En effektfull frisyr som får sockersöt karaktär med hjälp av accessoarerna!

Living On The Edge

Sist men inte minst; om du har en mer edgy och kaxig stil och vill smycka ditt hår därefter så finns det naturligtvis sätt att göra detta på. Viktigast här är att skrota uttrycket less is more och köra på raka motsatsen istället. Smacka på flera spännen i det främre hårpartiet helt enkelt!

Om du vill gå för den mer minimalistiska looken kan du använda dig av vanliga bobby-pins, som Anna-Karin Hellborg har gjort på bilden ovan. För en extra kaxig effekt kan du korsa bobby-pinsen med varandra för att skapa ett snyggt mönster. Eller så går du så all-in som det bara går, som Elsa Ekman och Amanda Khamkaew, och kör med stora spännen som färgmatchar din outfit. Du väljer själv, men vi tycker i alla fall att båda sätten att bära denna trend på är riktigt, riktigt snygga!

Martina Olsson

Publicerad 2019-03-14 15:30