Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Elin Pierina Jonasson

april 2018

Jag hittar folk att bli inspirerade av överallt

 

Elin Pierina Jonasson är 19 år och bosatt i Falun i Dalarna, där hon för tillfället jobbar på Gina Tricot samt som lärar­vikarie. Hon har ett stort intresse för mode och vill en dag designa egna kläder. Vi passade på att köra nio snabba frågor med Elin för att ta reda på mer.

Vem är du som bloggare?

Svår fråga. Som bloggare är jag faktiskt inne i lite av en process; från att ha bloggat mycket om min vardag så kommer jag mer att fokusera på mode, outfit­bilder och inspiration. Detta på grund av att jag själv tycker att det både är roligare att blogga om men också att läsa om. Jag föredrar bloggar med mycket fokus på just outfit­bilder och mode för att det ger mig mycket inspiration och det tycker jag är så himla roligt, man kan aldrig någonsin få för mycket.

Vad är ditt drömyrke?

Mitt drömyrke är den svåraste frågan alla kategorier, jag är så himla kluven i denna fråga och svaret varierar från dag till dag. Mode­branschen är något jag verkligen vill vara i på ett eller annat sätt, vet dock inte riktigt med precis vad. Samtidigt som jag verkligen skulle kunna tänka mig något inom kriminologi eller psykologi. Ja ni hör ju, det finns lite olika saker jag skulle kunna tänka mig och jag tar det som det kommer.

Hur började ditt intresse för mode?

Mitt intresse för mode började som väldigt liten, innan jag ens visste vad mode var tror jag. Min mamma är nämligen kläd­designer och har sitt eget företag så jag har växt upp i den miljön, hennes ateljé var det bästa stället jag visste när jag var liten.

Modevisningar var också något jag fick göra i mycket tidig ålder, mamma sydde plaggen och jag visade upp dem. Ett av mina starkaste minnen från när jag var mindre var faktiskt en modevisning, denna lite större än dem jag hade gått på tidigare och jag blev sminkad och fint fixad i håret framför en spegel med glödlampor på sidan ni vet? Jag var så stolt över min mamma och över mig själv som fick avsluta modevisningen med våra kläder. Kan inte annat än att le när jag tänker på det.

Vilka personer inspirerar dig?

Jag har faktiskt väldigt lätt för att bli inspirerad och kan därför bli det av nästan vem som helst vilket jag tycker är så himla roligt. Till exempel kan jag bli super­inspirerad av att kolla på en film där jag tycker att skådisarna är snyggt stylade eller bara se folk på stan eller skrolla på Instagram. Jag hittar folk att bli inspirerade av överallt.

Men någon som har börjat inspirera mig på senare dagar är min mamma som designar kläder från grunden och även syr upp dem själv. Jag tycker att det är riktig häftigt och jag önskar att jag hade samma kunskaper.

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i?

Enligt mig funkar det alltid att bära ett par svarta raka kostym­byxor, en stickad snygg tröja samt en kappa, helst i någon färg. En snygg och bekväm outfit som funkar i alla lägen! Älskar även att ha en kappa i någon härlig färg nu när våren är kommen.

Vilket plagg är du på jakt efter just nu?

Jag är på jakt efter typ allt med stjärnor på! Tycker att stjärn­mönster är så himla fint och även lite ballt, men lagom ballt. Strump­byxor med stjärnor på är hur snyggt som helst och det kan verkligen göra en hel outfit.

Letar även lite extra efter omlott­klänningar som man kan matcha med ett par jeans, den trenden har verkligen växt i mina ögon nu på senaste. Tycker att det ser så uppklätt ut på ett casual sätt som funkar perfekt i vardagen.

Ditt mest använda plagg i garderoben?

Mitt mest använda plagg i garderoben är utan tvekan kostym­byxor, både helt raka men också bootcut-modell, tycker att dessa byxor passar till allt, både fest och vardags! Något som jag också börjat älska är de grårutiga kostym­byxorna, riktigt läckra!

Nämn en trend som är ett måste denna säsong?

Skulle säga trenden att våga bära mer färg! Särskilt nu när våren är här är det extra härligt med färg på kläderna tycker jag, istället för att endast bära svart, vitt och grått. Man blir betydligt mer pigg och glad av att bära färg så att det har blivit en trend igen tycker jag absolut är super­härligt och något jag gärna följer!

Vilka är dina tre bästa modetips?

  1. Högklackat eller sneakers med platå! Älskar att få lite längre ben! Passar både till en längre kappa eller en kortare modell på jacka.

  2. Våga använda färger och mönster! Det gör så himla mycket till en outfit!

  3. Ballongärm! Särskilt på stickade tröjor, jag tycker att det är så oerhört snyggt och det ser på något sätt väldigt exklusivt ut.

Vill du veta mer om Elin? Här hittar du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2018-04-12 10:00