Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Emelie Jansson Sjögren

juni 2018

Gul sommarklänning för att matcha NYC taxibilar

Emelie Jansson Sjögren är 19 år och bor i Kungsbacka utanför Göteborg. Hon brinner för god nyttig mat och träning och vill med sin blogg inspirera till en hälsosam livsstil. Emelie går just nu en 2-årig skådespelar­utbildning och på fritiden gillar hon att resa och upptäcka nya platser, eftersom hon ”lätt blir uttråkad och vill skapa minnen tillsammans med människor som hon möter längs livets väg”.

Hur började ditt intresse för mode?

Mitt intresse för mode har alltid funnits med mig hela livet men man kan säga att det har gjort uttryck i olika former haha. När jag var liten älskade jag att klä mig i färgglatt från topp till tå och mamma fick absolut inte bestämma vad jag skulle ha på mig, för då blev det bara svarta, vita eller gråa plagg. Nej, fick jag bestämma själv skulle jag ha på mig gröna strumpor, gula tights och rosa klänning – en riktig liten regnbåge skulle man kunna säga. Jag tror att det är väldigt viktigt att låta barn utveckla sin kreativa förmåga, oavsett vad det är. Idag är jag mer en person som gillar klassiska färger, men lite färgklickar då och då har ju inte skadat någon.

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i?

Okej den här frågan är lätt besvarad – träningskläder! Alla måste ändå erkänna att vi har dagar där vi känner oss oinspirerade och inte vet vad vi ska ha på oss. Har jag en sådan dag, går jag alltid till en av mina lådor under sängen där majoriteten av mina träningskläder finns. Där vet jag att jag alltid kan hitta något snyggt som också är skönt, oftast blir jag även sugen på att köra ett träningspass – så kan det ens bli bättre? Efter tränings­passet känns det också som att motivationen kommer tillbaka tack vare endorfinerna och man blir på så bra humör.

Vilken klädaffär handlar du mest ifrån?

I nuläget är det utan tvekan Gina Tricot som får ta hem det priset. Har verkligen blivit kär i deras plagg, tycker de har ett riktigt bra utbud och hittar nästan alltid något där nuförtiden. De har ett brett sortiment och uppdaterar med, framförallt, snygga klänningar och jumpsuits i fräscha mönster nu inför sommaren. Såklart är det ett extra plus att de har relativt bra priser och därför är det lätt att variera kläder efter säsong. Pratar vi däremot om träningskläder är mina favorit­märken fashionablefit, ICANIWILL och Nike.

Vem är du som bloggare?

Jag anser mig själv som väldigt ärlig när det kommer till mitt bloggande. Är glad och stolt över mig själv att jag vågade gå mot strömmen när jag startade bloggen för snart ett halvår sedan. Jag kommer fortsätta med mina bilder, ladda upp det jag själv tycker om och hoppas att det går hem.

Vad är ditt drömyrke?

Man kommer längst i livet om man gör det man brinner för och tycker om. Därför satsar jag på bloggen och genom skådespeleriet + min livsstil hoppas jag få inspirera och motivera andra så att de vill fortsätta följa mig. Att få kombinera att jobba med sociala medier och få stå på scen i olika sammanhang är absolut mitt långsiktiga mål. Jag tror på framtiden och att hårt jobb lönar sig i längden, ska bli spännande att se var jag befinner mig om fem år.

Vilka hårvårds­produkter klarar du dig inte utan?

Värmeskydd! Skulle absolut inte vilja vara utan just värmeskydd, har alltid varit rädd om mitt hår och vill skydda det på bästa sätt. Så att blåsa/locka/platta håret utan värmeskydd kommer inte på frågan.

Ditt dyraste plagg eller accessoar? Var det värt pengarna?

Det dyraste jag någonsin har köpt är min Balenciaga-väska som jag köpte för tre år sedan. Hade velat ha den extremt länge och verkligen spanat in den på nätet varje dag i typ tre år. När jag köpte den var jag 16 år och mina föräldrar tycke att om jag skulle ha en sådan väska fick jag köpa den själv. Så jag jobbade ihop pengarna med hjälp av olika extrajobb. Nu när jag har väskan kan jag absolut säga att det var värt det, på olika sätt. Jag lärde mig, som med mycket annat i livet, att om man vill ha något måste man kämpa för det. Och den är ju så himla snygg! Att kombinera lite ”billigare” plagg tillsammans med någonting dyrare är nog det mest genomgående i min klädstil.

Vilket plagg är du på jakt efter just nu?

En gul fräsch sommarklänning, ska åka till NYC inom en snar framtid och vill ju matcha taxi­bilarna. Älskar verkligen att kombinera outfits till områden jag befinner mig i, det gör så mycket för helheten och blir lycklig i hela själen när jag träffar rätt.

Vill du veta mer om Emelie? Här hittar du hennes blogg och Instagram.

Publicerad 2018-06-07 16:00