Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Få koll på trenderna inför våren

januari 2017

En ny vår ligger framför oss, och med en ny vårsäsong kommer också nya modetrender. Jag har listat de åtta största trenderna för våren 2017 här nedan. Jag bjuder på massvis av inspiration direkt från catwalken och självklart även tips på vart du kan shoppa trendplaggen inför den kommande våren!

Helvitt

Vitt brukar alltid komma tillbaka som trendfärg varje vår, och det gör den verkligen i år också. Det har aldrig varit trendigare än vad det kommer att vara nu i vår att klä sig i vitt från topp till tå!

Volanger

Volangtrenden har egentligen redan startat, men den spås bli ännu hetare nu under den kommande våren. På catwalken syntes otroliga volang­klänningar, oftast vita då det som sagt är en av vårens stora trendfärger. Men det är inte bara volangklänningar som är trendigt och inte bara vita plagg med volanger heller. Faktum är att överdelen med volangdetaljer är det volangplagg som spås slå bäst under våren 2017, just eftersom det är ett plagg som fungerar väldigt bra för att få känna sig lite extra fin till vardags. När det gäller färger så är alla ljusa och pastelliga färger väldigt inne, som alltid under våren. Eller varför inte satsa på gult? Även den är en av våren 2017:s trendfärger!

Silkigt & glansigt

Silkiga och glansiga material så som satin och silke är någonting som också redan har varit trendigt nu under hösten, men precis som med föregående trend så spås detta bli ännu trendigare som material nu under den kommande våren. Plagget får också gärna vara i en ljus och pudrig färg, för att få den där extra vårkänslan!

See through

Skira material och nätmaterial som till exempel mesh visades på catwalken under fashion week av flera stora modehus. Oavsett om du väljer att bära en topp med en liten see through-detalj eller om du hellre kör all in genom att dra på dig en nättröja över en sportig topp så är du hemma i vår. Vågat eller inte – see through-detaljer är trendigt oavsett!

Plisserat

Plisserat var en superstor trend redan våren 2016, men det kommer tillbaka i år igen! Den plisserade kjolen är ett särskilt trendplagg, som man som fashionista bör införskaffa sig i år om man inte redan gjorde det förra året.

Vita klänningar

Klänningen är ju ett plagg som överlag alltid blir trendigare under vår- och sommarmånaderna. Men under våren 2017 är det just den vita klänningen som är ett riktigt trendplagg. Hur den ser ut spelar egentligen ingen roll alls, så länge den är vit. Vill du dock ha ett extra trendplus i kanten så ska du välja en oversized i skjortklänningsmodell.

Cut-outs

Cut-outs är en trend som har varit aktuell väldigt länge nu, och den har inte svalnat. Otroligt många modehus visade plagg med cut-out detaljer på catwalken under fashion week så det verkar faktiskt vara trendigare än någonsin just nu. Var på plaggen dessa detaljer ska sitta finns det inga riktlinjer för. På bröstet, på axlarna, på knäna – ja, allt funkar!

Blommigt

Sist men inte minst – blommigt. En trend som alltid återkommer under våren. Men i år finns det en skillnad om man jämför med många andra år och det är att det inte direkt finns några riktlinjer för vad för typ av blommönster det är som är trendigt. Vare sig det är småblommig, storblommigt, färgglada blommor eller svartvita blommor så kommer det att vara trendigt i vår.

Martina Olsson

Publicerad 2017-01-23 22:00