Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Fixa din perfekta studentoutfit

maj 2018

Sommaren närmar sig med stormsteg och snart är det dags att fira av årets studenter. Är det din tur att springa ut? Vi har letat upp 15 snygga studentklänningar och tipsar om vad mer du behöver för att fixa din perfekta student­outfit!

När det kommer till student­klänningar är det traditionella att välja ljusa färger. Det klassiska, och det man ser mest av, är krispigt vita klänningar. Så somrigt och fint tycker vi! Men oavsett vad du väljer är det viktigaste att du känner dig fin och bekväm i det du har på dig. Det är ju din dag! Kom ihåg att klänning absolut inte är något måste om man inte känner för det. Är du ingen klännings­person? Varför inte satsa på en jumpsuit eller en kostym istället?

Vitt är väldigt tacksamt att styla eftersom det passar till precis allt! När du ska välja skor är ett hett tips att gå på bekvämlighet. Är du bekväm i klackar en hel dag så kör på! Annars finns det många andra alternativ. Ett par finare sneakers till exempel ger en lite mer avslappnad look samtidigt som de är praktiska och snälla mot fötterna. Satsa på ett par vita Vans och matcha vitt med vitt för en super­fräsch look. En annan dröm­kombination är ljusrosa tillsammans med vitt. Pastellfärger generellt är väldigt fint till vitt och passar perfekt till studenten!

En liten väska kan vara smart att ha med sig under dagen. Vill du vara trendig så är det magväska som gäller! I en magväska får du plats med allt det viktigaste du vill ha med dig. Men det bästa är att du inte behöver oroa dig för att tappa bort eller glömma väskan någonstans – den sitter ju bokstavligen fast i dig!

Ett annat tips är att ha ett ombyte redo inför kvällen. En dag med utspring och studentflak, oavsett väder, riskerar att lämna en vit klänning med en å annan fläck. Det skadar därför inte att vara steget före. Varför inte lämna den lilla vita klänningen hemma och satsa på något lite mer färgglatt när det vankas studentfest?

Emma Stoopendahl

Publicerad 2018-05-15 18:00