Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Get sporty

januari 2017

Jag är ingen sportig tjej, men jag gillar sportiga kläder. Dels för att det är riktigt snyggt, men den främsta orsaken är ju självklart att sport- och träningskläder är så otroligt bekvämt. 2016 var verkligen året då den sportiga trenden fick sitt första riktigt stora genomslag igen sedan 1980-talet. Det blev trendigt med träningskläder till vardags igen. Och jag är övertygad om att denna trend fullkomligt kommer att explodera nu i början av 2017! Och nej, det är inte trendigt med benvärmare och body utanpå tights igen, utan trenden har såklart fått sig en uppgradering. Här nedan finner du de sex nyckelplagg (som självklart också är superbekväma!) som krävs för att pricka in sporttrenden á la 2017!

Den croppade hoodien

Detta plagg kommer i många olika tappningar. Med eller utan dragkedja, alla möjliga olika färger och från alla möjliga olika tillverkade – både budget som lyx. Men alla är dom lika trendiga! Ett riktigt modemåste inför det nya året, så hitta den favorit och gå sedan ut och rocka den på stan! För hoodien är inte längre något hemmamysplagg, särskilt inte den croppade varianten.

Kepsen

När vi pratar om trendkepsen för 2017 så pratar vi inte om någon snapback som ska sitta bak och fram på huvudet. Nej, vi pratar om en vanlig, hederlig slimmad modell som bärs bäst precis så som det var meningen att en keps skulle bäras från början – med skärmen framåtpekande! Om vi bara tittar några år tillbaka i tiden så var kepsar något vi oftast förknippade med vissa specifika märken, men så är inte fallet längre. Nästan alla stora kedjor har hakat på den här trenden och börjat producera egna typer av dessa kepsar. Detta gör såklart att du har ett otroligt stort sortiment att välja mellan både vad gäller färg, material och tryck. Och vem gillar inte det?

Tightsen

Karaktären Blair Waldorf från den kända serien Gossip Girl sa en gång: "Tights are not pants!". Ja, det har hon fått äta upp nu! För just nu finns det inte så mycket mer som är trendigare än att bära dina tights som att de vore just byxor. Glöm bort alla regler som säger att du måste bära en överdel som täcker rumpan till dina tights – nu är det croppad topp, en bomberjacka och ett par schyssta sneakers som gäller för att vara trendig! Mönstrade eller enfärgade spelar ingen roll, men satsa gärna på ett par med någon snygg detalj på sidorna av benen för att addera den där extra sportiga känslan.

Bomberjackan

Om du känner att du av någon anledning bara vill satsa på ett av de plagg jag tar upp i den här artikeln – då är det bomberjackan du ska välja! Detta var utan tvekan en av de populäraste jackmodellerna under 2016 och den kommer fortsätta vara supertrendig även under 2017, det kan jag lova dig. Oavsett om du väljer att köra på den här nya sportiga trenden eller inte, så är det värt att investera i en bomberjacka, för den passar till alla möjliga olika stilar. En bomberjacka gör genast din outfit mycket trendigare, helt enkelt!

Baströjan med stort tryck

Om du vill hoppa på den här trenden så råder jag dig verkligen att införskaffa någon form av överdel i basfärg med ett stort tryck på. Och den får gärna vara oversized såklart, för en avslappnad och sportig känsla! Med ett sådant plagg i garderoben kan du enkelt och snabbt skapa en bekväm och trendig outfit, matcha bara till dina vanliga favoritjeans och så är det klart!

Sneakersen

Sist men inte minst - sneakersen. Det som gör hela din trendiga sportlook komplett! Inför våren skulle jag personligen satsa på ett par i en ljus och fräsch färg. Men om du hellre vill köra på ett par färgstarkare eller i en mörkare färg så går det såklart lika bra, jag rekommenderar dig dock att ändå välja ett par sneakers med en vit sula för den där fräscha och extra sportiga känslan!

Martina Olsson

Publicerad 2017-01-08 20:15