Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Glödheta färger

juli 2018

Jordnära, mjuka, bohemiska färger har länge varit de absolut trendigaste sommar­färgerna. Dessa färger är absolut inte ute ur leken i år, men de har petats ner från första­platsen kan man säga. Sommaren 2018 är det nämligen varma färger i eldens tecken såsom rött, gult och orange som gäller för dig som vill vara extra trendig.

Vi älskar det! Lite färg livar alltid upp i vardagen och vi har självklart samlat ihop våra röda, gula och orange favoriter som finns i butikerna nu, samt styling­tips för de olika färgerna. Så vill du vara on fire i sommar? Då ska du läsa vidare!

Rött

När man har och göra med en så pass skarp färg som rött så kan de vara en bra idé att antingen låta den vara en statementfärg, så att du kör på ett markant plagg i rött; eller en accentfärg, vilket innebär att du till exempel väljer att köra på en röd topp som du sedan matchar med en röd accessoar eller ett par röda skor, så att färgen röd blir som ett återkommande tema i outfiten. Tänk även på att matcha den röda färgen med basfärger såsom svart, vitt och beigt så att fokus hamnar på det röda. Vad väljer du? Statementfärg som Zara och Xenia? Eller accentfärg som Amanda?

Våra röda favoriter

Gult

Av de tre färgerna rött, gult och orange så är den gula färgen den som passar bäst för dig som inte vill ha en superkaxig stil som sticker ut alltför mycket eftersom den ger ett något mildare intryck. En rolig idé för att få till en intressant outfit är att matcha olika nyanser av gult med varandra, till exempel som Matilda har gjort på bilden ovan där hon bär en topp i en stark gul färg tillsammans med en ljust, ljust gul kjol. Och vill du köra på ett riktigt säkert kort i sommar, då ska du välja citronmönstrat som Joanna! Sommarens motto är nämligen: when life gives you lemons, wear them!

Våra gula favoriter

Orange

Orange är en färg som många drar sig för att bära och ser som väldigt svårmatchad. Men vi tycker verkligen att du ska våga testa, för det kan bli så himla snyggt! Egentligen är det inte en särskilt svårmatchad färg utan samma sak gäller som för rött; använd den som statementfärg eller som accentfärg så kan det knappast gå fel. För dig som är extra vågad tipsar vi om att matcha orange med lite röda detaljer, det får ungefär samma effekt som när man matchar rosa med rött!

Våra orange favoriter

Martina Olsson

Publicerad 2018-07-13 13:00