Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Gult och rosa, säsongens hetaste kombo

april 2018

Färgmatchning när det kommer till kläder, är det bara att chansa? Har det att göra med vilket plagg det är? Vilka färger som passar ihop förändras med varje säsong. Kombinationer av kulörer varierar i takt med trender och i vår och sommar är en av de hetaste kombinationerna rosa och gul. Trots att gul enligt färglära har lila som komplement­färg ger rosa nästan samma effekt genom en något mildare kontrast.

Kombinationen påminner oss om sommar och sol och ger en sådär härlig och söt look som dessutom gör sig otroligt bra tillsammans med en solbränna.

Gul är en livlig färg som symboliserar energi, livlighet, hopp, kreativitet och ungdom­lighet. Rosa förknippas med romantik, kärlek och lekfullhet. Vad passar då bättre att klä sig i denna kulör­duo i vår och sommar?

Att shoppa plagg och accessoarer i dessa kulörer är med andra ord en god investering om du vill att din klädsel ska sprudla av liv i år. Antigen väljer du att satsa på plagg som redan innefattar de båda färgerna eller så matchar du ett gult plagg med ett rosa eller adderar accessoarer i kulörerna. Vi har valt ut några av våra favoriter som finns i butik just nu.

Annie Ohlsson

Publicerad 2018-04-29 10:30