Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Här shoppar du catwalk­trenderna våren 2019

januari 2019

Nu har vi fått se dem på catwalks över hela världen under modeveckorna – våren 2019:s modetrender. Många är nog eniga om att mycket av det vi fått se väcker ett stort ha-begär, men något annat som de flesta av oss förmodligen också kan enas om är att plånboken inte alltid (läs: i princip aldrig) räcker till för att köpa de där dyra designer­plaggen från till exempel Chanel och Chloé som visas på catwalken. Men gråt inga tårar för det, för vet du vad? Här guidar vi dig till hur du blir catwalksnygg våren 2019 utan att behöva spendera en förmögenhet på nya kläder och accessoarer!

Cykelbyxor

Japp, du läste rätt – cykelbyxan är tillbaka! Träningskläder till vardags och fest à la 80-talet är någonting som har kommit tillbaka mer och mer under de senaste åren och nu är det alltså cykelbyxans tur att göra comeback. Den började klättra lite smått på trend­barometern redan under förra våren och sommaren men våren 2019 spås bli säsongen då den slår ner med dunder och brak och kommer att synas både på stan, i modemagasinen och ja, överallt!

Här shoppar du trenden ↓

Att hitta ett par snygga cykelbyxor som inte kostar skjortan är verkligen inget mission impossible utan snarare raka motsatsen. Det kryllar nämligen av snygga budget­varianter på just detta plagg! Faktum är att alla varianter här ovan kostar under 250 kr. Så, vilka väljer du? Kanske den svarta basic­varianten som du kan styla tillsammans med en oversized tröja och ett par schyssta sneakers för en snygg vardagslook? Eller blir det ett par glittriga som du matchar med en croptop, oversized kavaj och ett par högklackade “sock-boots” för att säkra att just du blir ballast på festen?

Out of Office

Ta med dig semester­känslan hem i vår och sommar, i alla fall när det kommer till dina outfits! Tänk snäck­halsband, nät­tröjor och färgglada, gärna multimönstrade plagg i sann Venice Beach-anda. Och du, kom ihåg en sak – snåla inte in på någonting. När det kommer till den här trenden är less is more ett minne blott!

Här shoppar du trenden ↓

Detta är kanske den trend inför våren 2019 där du kan bli catwalksnygg för den allra, allra billigaste pengen. För tänk efter lite nu, smycken av snäckor kan man göra själv med ganska så enkla medel. Och de där pinsamma hawaii­skjortorna som pappa alltid ska dra på sig på solsemestern, låna en av dem och knyt upp lite snyggt eller bär som en oversized skjortklänning med ett skärp i midjan. Om du har tur kanske du till och med kan få lov att klippa av en till en croppad variant, hur coolt blir inte det då? Supercoolt tycker vi! Men om du nu ändå känner att du skulle behöva uppdatera din garderob genom att köpa lite nya plagg för att kunna naila stilen, då kan du alltid ta dig en extra titt på våra budget­favoriter i sann semester­anda här ovan!

Workwear

Om du tycker att föregående trend känns lite för slapp och ostrukturerad för din smak, då tror vi att denna kommer att falla dig betydligt bättre i smaken! Istället för att föra in semester­plaggen i vardagen och på festerna handlar den här trenden om den totala motsatsen, nämligen att föra in arbetskläderna i vardagen och på festerna. Kostymen spelar givetvis en stor roll i denna trend och den får gärna vara oversized och ha en maskulin design med skarpa skärningar och raka former.

Ett annat betydligt mer oväntat arbetsplagg som många modedesigners har inspirerats av inför våren 2019 är den klassiska arbets­overallen. Ja, precis, på catwalken hos stora modehus som bland annat Hermés kunde man se bylsiga jumpsuits inspirerade av just detta plagg och fler och fler jumpsuits i liknande tappning dyker upp hos de kommersiella budget­kedjorna för varje dag som går!

Här shoppar du trenden ↓

Som sagt; jumpsuits inspirerade av den klassiska arbets­overallen råder det ingen brist på hos budget­kedjorna. Att hitta en sådan som faller dig i smaken ska nog bli en lätt match, men som lite hjälp på traven tipsar vi om dessa två godbitar från Zara och New Look! Känner du att en hel dress i den här designen blir lite too much för dig? Då kan du köra på en femininare variant av workwear-stilen istället genom att bära ett par pösiga byxor med stora fickor i sidorna, som dessa från Mix from Italy, tillsammans med ett croppat linne i en tightare modell. Om du dessutom adderar lite schyssta smycken och ett par klackar till den outfiten har du fixat fram en supersnygg och trendig partylook!

Snygga kostymer i oversize-design är heller ingenting som är särskilt svårt att hitta för en relativt billig peng, eller varför inte göra plånboken en ännu större tjänst genom att låna en kavaj från brorsan eller pojkvännen? Som sagt, oversized och maskulint är helt rätt när det gäller kostymen i vår!

Platåskor

Något som vi kommer att få se mycket av i vår enligt flera av de stora modeskaparna är 70-tals­influenser, och då inte minst platåskorna! Klackar, sandaler, boots, sneakers – allt ska vara med platå. Och ju högre desto bättre, såklart!

Här shoppar du trenden ↓

Okej, vi förstår att det kanske känns lite väl vågat att lägga en massa pengar på ett par skor med 15 centimeter klack och en platå som kan ses från yttre rymden. Det kanske inte är ett par skor som man får jättemycket användning för. Därför har vi istället valt att fokusera på att plocka ut några platåskor i en mer vardaglig tappning och som du förmodligen kommer att få betydligt mer användning för än den tidigare nämnda varianten. Flera av snyggingarna här säljs dessutom till riktiga pangpriser! Och ja, vi menar riktiga pangpriser. Sneakersen från Have2Have blir till exempel dina för endast 199 kr. Där snackar vi fynd!

Plisserat

Många av modetrenderna på intåg är ganska hårda, tuffa, sportiga och maskulina. Men här har vi ett undantag och denna trend passar som handen i handsken för dig med en mjukare, mer feminin stil. Vi pratar som du säkert förstår om den plisserade trenden; en trend som ofta återkommer under vårmånaderna och våren 2019 är inget undantag! Balmain, Gucci och Givenchy har verkligen fått full pott gällande catwalk-looksen här ovan då helvitt och ljusblått också är några av vårens stora trender. Så de satte både struktur och färg på dessa plagg, snyggt jobbat där!

Här shoppar du trenden ↓

Här har du dem, sex stycken plisserade vårfynd under 500-lappen – varsågod! Vill du dessutom vara lite extra ekonomisk och få två av vårens trender i ett plagg rekommenderar vi dig verkligen att slå till på den leopardmönstrade kjolen från Gina Tricot. Djurmönstrat är nämligen extra hett i vår och sommar i och med Out of Office-trenden!

Martina Olsson

Publicerad 2019-01-23 13:00