Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Höstens fem modemåsten

september 2018

Efter en lång och för en gångs skull varm sommar i Sverige så kommer som bekant hösten, vilket även resulterar i nya och spännande modetrender. Här listar vi de fem hetaste mode­måstena att hålla ett extra öga på i höst! Vilken trend blir din favorit? Scrolla vidare för att ta reda på det!

Siden

Siden och andra glansiga sidenliknande material är något vi har sett mycket av både under våren och sommaren 2018. Och vi kan glatt meddela alla er som har älskat denna trend att den även kommer att följa med oss in i hösten! Istället för plagg i populära vår- och sommar­färger som puderrosa, varma beige toner och gult byts nu de glansiga skönheterna ut mot plagg i kallare och mörkare nyanser, så som silvrigt och mörklila. Men var inte besviken, om du känner att du vill kunna skapa en trendig höstlook med just den där puderrosa klänningen i silkigt material så är det såklart inte omöjligt. Sätt på dig en svart polo under + ett mörklila läppstift och du är good to go!

Sammet

Sammet är en höst- och vinter­trend som återkommer år efter år och hösten 2018 är inget undantag! Vi förstår precis varför – finns det egentligen någonting som andas mer höst än ett par mörkgröna sammetsbyxor eller en vinröd sammetskavaj? Nej, precis! Och inte nog med att det är riktigt snyggt, det är även ett av de allra härligaste materialen att gosa ner sig i under kyliga dagar och kvällar. Vem tackar nej till att hålla värmen på ett så fashionabelt vis? Inte vi i alla fall, det är ett som är säkert!

Puffärmar

Fokus på axlar är inget nytt i modevärlden. Det såg vi hos många av de stora modehusen redan inför den förra säsongen, då i form av axelvaddar. I höst är puffärmen tillbaka! Det var sannerligen inte igår denna detalj stod så högst på trend­barometern som den gör nu. Men bättre sent än aldrig tycker vi på Modegallerian, vad tycker du? Kommer puffärms­blusen bli ditt go-to plagg i höst?

Statement­sjalen

Höstens hetaste accessoar är utan tvekan statement-sjalen! Ju större desto bättre, och den får gärna vara färgglad, mönstrad eller detaljrik. Eller förresten, varför inte alla tre på en och samma gång? Vårens och sommarens populära lilla silkes­scarf som knöts i håret har minst sagt fått en rejäl uppgradering inför den nya säsongen! Men oroa dig inte, om du är en person som föredrar mer diskreta färger och enfärgat över klar­orange och multimönstrat så kan du alltid välja en mer nedtonad variant av statement­sjalen. En helsvart riktigt stor sjal kan göra otroligt mycket för en outfit även den!

Stormönstrat

Uttrycket ju större desto bättre stämmer inte bara in på hur säsongens sjalar ska se ut enligt modeskaparna som visar sina kreationer på catwalken. Det finns en till sak det kan appliceras på – mönstren! Stora blommor, stora rutor, stora prickar, ja ni fattar. Go big or go home om du kör mönstrat i höst helt enkelt, i alla fall enligt många av våra stora kreatörer inom modevärlden!

Martina Olsson

Publicerad 2018-09-22 10:30