Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Ida Lanto x Nelly

april 2019

Under hösten 2018 påbörjade Ida Lanto ett samarbete med Nelly och redan i vår lanseras ytterligare en exklusiv kollektion av den svenska couture­designern. The Wedding Collection är precis som det låter en bröllops­kollektion bestående av vackra långklänningar och innehåller något som passar perfekt för såväl brud som tärnor och gäster.

— Jag är otroligt stolt över kollektionen och att vi har lyckats skapa sex fantastiska klänningar som alla har sin egna historia. I mitt skapande är kvinnan och hennes former alltid i fokus och som inspiration till kollektionen har jag även tittat på några av mina tidigare couture­klänningar. Förutom att vi har jobbat mycket med passformen för att få en så nära skräddarkänsla som möjligt har även färgerna varit mycket i fokus. Jag älskar de ljusa dusty färgerna som ger kollektionen ett sobert och romantiskt intryck, berättar Ida Lanto.

Ida Lanto är en svensk modedesigner som år 2011 grundade sitt populära couture­märke efter att ha gått ut Nordisk Designskola i Borås, där hon studerade modedesign. Sedan 2012 håller hon till i sin mysiga ateljé där alla klänningar sys upp för hand. Ida har designat klänningar som har burits av bland andra Prinsessan Sofia, Loreen, Ebba von Sydow och Sabina Ddumba. Hon har även skapat brudklänningar till flera kända ansikten.

Kommande bröllops­kollektion består av 6 romantiska långklänningar som går i dusty och ljusa toner och dekoreras med spets och tygbeklädda knappar. Klänningarna kommer att kosta mellan 1 499 – 4 999 kr och kommer i en limiterad upplaga. Den 29:e april släpps klänningarna på nelly.com.

Annie Ohlsson

Publicerad 2019-04-08 12:00