Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Isabelle Skoog

november 2017

Idag är mode ett av mina största intressen

 

Isabelle Skoog är 19 år och bosatt i Gävle. Hon driver en mode- och livsstilsblogg laddad med outfits, bilder och en hel del humor. Vi på redaktionen blev nyfikna på Bellas relation till mode och passade därför på att köra tio snabba frågor.

Hur började ditt intresse för mode?

Jag har alltid varit intresserad av kläder, fast inte riktigt på samma sätt som idag. Under hela min uppväxt fastnade jag i olika klädstilar och kunde leta plagg i timtals för att fullända mina outfits. Sen så kan jag ju inte direkt påstå att alla stilar var särskilt snygga, tidigt i grundskolan så snöade jag till exempel in på punk och lolita. Något jag idag helst inte alls ser tillbaka på, då skäms jag ärligt talat.

Själva modeintresset tog dock fart under förra året, då min blogg som tidigare hade handlat om träning blev allt mer modeinriktad. Jag blev väldigt intresserad av trender och så småningom började jag kombinera dem med mitt eget tycke. Idag är mode ett av mina största intressen!

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i?

Ett par snygga byxor i ett mjukt tyg är ett måste, aldrig känner jag mig lika bekväm som i snygga mjukisbyxor haha! Flare pants är en stor favorit. Matchat med en mer uppklädd topp, en faux fur och ett par klackar så blir det både snyggt och bekvämt vilket passar mig perfekt. Och icke att förglömma, axelremsväskan! Det blir inte komplett utan den.

Vilket plagg är du på jakt efter just nu?

Just nu är jag på jakt efter en sweater som är både snygg och varm. Just snygga sweaters har jag hittat en hel drös av, men alla har varit i det där tunna och sträva materialet som tyvärr många sweaters är gjorda av. Jag vet inte riktigt varför, men jag klarar verkligen inte av det. Minst lika hemskt som en stickig stickad tröja i mitt tycke.

Bästa trenden, so far?

Oj, här skulle jag kunna rabbla upp en hel lista. Jag är stormförtjust i många av de senaste trenderna! Men om jag måste välja en så måste det ändå bli faux fur-jackan. Det är verkligen min to go-jacka som passar lika bra till vardags som fest. Plus att den är tusen gånger snyggare än vinterparkasen.

Sämsta trenden, so far?

Taxklackar. Say no more.

Om du bara fick bära plagg från en och samma designer under resten av ditt liv, vilken designer skulle det då vara?

Då måste jag säga River Island, om det får räknas som en designer? Dyra plagg direkt från Fahion Week i all ära, men River Island har en extra stor plats i mitt modehjärta.

Klär du dig för att inspirera, imponera eller attrahera?

Jag skulle faktiskt säga ingen av dessa. Under mina tonår var jag noga med att passa in, men numera klär jag mig i vad jag vill, för min skull.

Jag älskar mode, det är min kreativitet och en viktig del i mitt liv. Därför är det viktigast för mig att jag trivs, oavsett vad andra tycker! Just det tankesättet har jag fått jobba mycket med, men numera kan jag uppriktigt sagt säga att jag struntar fullkomligt i om mina outfits inte faller alla i smaken. Men sen är det givetvis ett stort plus i kanten om man kan inspirera andra med sin stil.

Lägga pengar på kläder eller på smink?

Nu råkar ju jag vara så lycklig att ha en sminkförsäljare till släkting, så jag har ärligt talat knappt köpt något smink under min livstid. Kläder däremot har jag lagt pinsamt mycket pengar på, vilket får stå för mitt svar på frågan.

Vilken klädaffär handlar du mest ifrån?

H&M skulle jag säga. Egentligen skulle jag vilja säga Zara eller River Island eftersom deras utbud är bra mycket snyggare, men i en stad vars största stolthet är en halmbock så är inte utbudet särskilt stort om man säger så.

Vilka är dina 3 bästa modetips?

  1. Klä dig i det du trivs, det blir alltid snyggast!
  2. Många fastnar i avundsjukan på märkesplagg. Gör inte det! Jag kan både förstå och relatera, men svart på vitt så är ju faktiskt märket det enda som utmärker plagget. Även de vanliga butikerna har mycket snyggt, och man behöver faktiskt inte vara rik för att klä sig snyggt.
  3. Om du står i tankarna att starta en modeblogg, gör det! Har man ett modeintresse så är det otroligt roligt att dela med sig av det, även om det kan kännas skrämmande att dela det över internet där alla kan läsa.

 

Vill du veta mer om Isabella? Här finner du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2017-11-08 17:15