Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

It only gets stranger

november 2017

Förra året tog Stranger Things världen med storm. Nu är serien äntligen tillbaka och hetare än någonsin! Vilken Stranger Things-skådis har synts på flera modevisningar i år? Vilket stort modehus inspirerades av Stranger Things inför SS18? Hur fixar man Stranger Things-looken? Vi ger dig svaren!

Vad är det egentligen för mystiska saker som sker i staden Hawkins? Med ny säsong och nya avsnitt av Stranger Things kanske vi äntligen får reda på det! Stranger Things första säsong sändes förra hösten och blev snabbt en succé. Serien utspelar sig i den fiktiva staden Hawkins under 80-talet. En pojke, Will, cyklar hem efter en spelkväll med sina bästa vänner. När Will nästa dag inte dyker upp i skolan börjar kompisarna ana oråd. Det visar sig att ingen har sett till Will sedan kvällen innan och polis kopplas in för att söka efter honom. De tre kompisarna Mike, Lucas och Dustin bestämmer sig för att till varje pris ta reda på vad som har hänt deras vän. Samtidigt börjar det hända märkliga saker i stan.

Flera av skådespelarna i serien har blivit hyllade för hur de tolkat sina karaktärer. Den som fått mest uppmärksamhet genom Stranger Things är Millie Bobby Brown som spelar flickan Eleven. Förutom skådespelar­talanger har Millie även ett intresse för mode. Hon har modellerat för Calvin Klein och syns numera ofta på eftersträvade front-row under olika modevisningar. Vi applåderar Millie Bobby Brown. För hennes talang och framgång och men också för hennes grymma klädstil! På Calvin Kleins SS18 visning fotades hon i en stilren, vit klänning och spetsiga svarta skor. Inför Emmy Awards dök hon upp i en magisk klänning med tyll-kjol och under premiären av Stranger Things 2 var hon coolare än någonsin med axellångt hår och skinnklänning!

Att Stranger Things har blivit omåttligt populär märktes även under visningen av Louis Vuittons spring/summer 2018 kollektion. En av modellerna på catwalken bar en T-shirt med Stranger Things-tryck över mönstrad blus och vita byxor.

Ett annat klädmärke som har inspirerats av Stranger Things är Topshop. För att fira den nya säsongen har Topshop gått ihop med Netflix och tagit fram en exklusiv kollektion, Topshop x Stranger Things. Kollektionen består av printade T-shirts och sweatshirts, men även bland annat två små, söta lunchlådor med Stranger Things-motiv. Topshop skriver så här om hur du stylar Stranger Things T-shirten;

”Think beyond jeans and trainers, and style yours over floaty blouses and dresses or tucked into a velvet mini skirt”

Med andra ord, för att fixa Stranger Things-looken – införskaffa en T-shirt eller sweatshirt med Stranger Things-motiv. Styla den sedan över en mönstrad blus eller klänning och klart! En dröm-outfit för alla mode­intresserade Stranger Things fans!

Är du lika taggad på Stranger Things 2 som vi?

Emma Stoopendahl

Publicerad 2017-11-02 11:30