Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Johanna Wahlberg

oktober 2017

Jag klär mig i det jag tycker är snyggt och för att jag vill känna mig fin för min egen skull

 

Johanna Wahlberg är 20 år och uppvuxen i Växjö, Småland. Hon driver en fantastisk mode och livsstilsblogg där du får ta del av outfits, shopping, träning, inspiration, fotografering och mycket mer. Vi passade på att köra tio snabba frågor med Johanna för att få en inblick i hennes garderob.

Hur började ditt intresse för mode?

Det har funnits där sedan jag var liten, min första månadspeng spenderade jag på Lindex barnavdelning haha. Jag har alltid tyckt om att klä upp mig och göra mig fin men jag blev “seriöst” intresserad av mode när jag började gymnasiet ungefär.

Vilken klädaffär handlar du mest ifrån?

Det är väldigt olika men när det gäller fysiska butiker blir det ofta H&M, Gina Tricot och Vero Moda. Utbudet i Växjö (där jag bor) är inte så stort därför handlar jag rätt ofta på nätet – Zara, Nelly och NA-KD är några favoriter.

Vilka är dina 3 bästa modetips?

  1. Klä dig i det DU trivs i, att det är trendigt spelar ingen roll om du känner dig obekväm.
  2. Ett par svarta kostymbyxor fungerar alltid. Ett måste iallafall i min garderob!
  3. Investera i basplagg av högre kvalité, basplagg behöver man alltid och det är inte kul att ständigt lägga sina pengar på nya t-shirts för att de blivit noppriga efter två tvättar…

Klär du dig för att inspirera, imponera eller attrahera?

Svår fråga. Jag kan inte riktigt se att jag gör det på grund av någon av anledningarna… Jag klär mig absolut inte på ett visst sätt för att imponera på eller attrahera någon annan. Jag klär mig i det jag tycker är snyggt och för att jag vill känna mig fin för min egen skull. Det är det viktigaste tycker jag. Dock tycker jag att det är roligt att inspirera så om jag gör det är det bara roligt!

Vad bär du för handväska atm? Och vad finns alltid i den?

Jag har alltid med mig min största väska när jag ska till jobbet, fullpackad är den också haha. Det är en vanlig svart väska med kedjor som handtag från miinto.se. I väskan har jag alltid med mig en vattenflaska, necessär med smink, huvudvärkstabletter, plånbok och mina glasögon.

Beskriv din stil med max fem ord?

Stilren, bekväm, “chic”, minimalistisk och mycket neutrala färger. Det sista får räknas som ett ord haha!

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i?

Vida kostymbyxor matchat med en skjorta eller blus.

Följer du ordspråket “ska man vara fin får man lida pin”?

Nej det skulle jag inte påstå, jag väljer nästan alltid bekvämlighet först. Ibland kan det dock vara värt att ta på sig ett par lite för tighta byxor om det fulländar ens outfit haha.

Nämn en trend du helst skippar denna säsong?

Knäppbyxorna, kan man kalla dem för det? Adidasbyxorna med knäppning på sidorna som var moderna på 90-talet… Det är ingenting för mig.

Nämn en trend som är ett måste denna säsong?

Åh vad svårt att bara välja en… Det är så mycket fint denna säsong som jag definitivt kommer att följa. Men allt som har med stjärnor att göra! Så fint både som tryck och på smycken.

 

Vill du veta mer om Johanna? Här finner du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2017-10-25 13:30