Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Ljuva midsommar

juni 2017

Midsommar närmar sig med stormsteg. Den 23:e juni är det dags för alla som vill sätta på sig sina somrigaste kläder och fira denna högtid. Har du inte kommit på vad du ska ha på dig dagen till ära än? Ta det lugnt, vi hjälper dig!

Pasteller

För dig som vill satsa på en riktigt sockersöt midsommarlook är en klänning, eller något annat plagg du föredrar att bära, i en pastellig färg det du ska sikta in dig på. Matcha med en midsommarkrans i samma färg som klänningen, eller en med vita blommor för att förstärka den söta och oskuldsfulla looken.

Vit spets

För dig som inte är särskilt förtjust i färgglatt eller mönstrat så passar vita plagg med spetsdetaljer perfekt till midsommar. Antingen kan du matcha med en krans med endast vita blommor, eller kanske ljusrosa eller ljusgula ifall du känner att du vågar dig på lite färger i kransen! Rosa och gult är ju faktiskt två otroligt fina (och även trendiga!) färger.

Blommigt

Midsommar är i princip blommornas högtid, så det säger sig självt att en blommig klänning aldrig kan gå fel till midsommarfirandet. Så du som älskar multimönstrat, kör all in på blommönstrat den 23:e juni! Vill du ha en extra söt och somrig touch på det hela så kan du även välja en blommig klänning med spetsdetaljer, som den från For Love & Lemons här nedan.

Färgstarkt

Sist men verkligen inte minst har vi en rejäl färgexplosion. Till dig som trivs i färgstarka kläder säger jag bara en sak – välj en sådan outfit till midsommarfirandet! Starka, klara färger är verkligen hur somrigt som helst och en humörhöjare för hela din omgivning. Så sprid lite extra glädje under Midsommar i klarrött eller ceriserosa!

Pricken över i:et

Vi får självklart inte glömma bort accessoaren som gör hela midsommaroutfiten – kransen! Till dig som inte gillar att göra kransar eller som försöker år efter år men inte lyckas, du kan vara lugn; det finns många butiker som erbjuder jättefina kransar med blommor och blad av plast eller tyg.

För dig som inte riktigt känner att du vill köra på en hel krans, men ändå vill ha lite blommor i håret så finns det också många diadem med fejkblommor på som är hur fina som helst. Så det är bara att välja och vraka bland alla olika storlekar och färgkombinationer!

Och vet du vad det bästa är med att välja det här alternativet istället för äkta blommor? Insekter i håret och kransar som vissnar under kvällens gång är ett minne blott!

Martina Olsson

Publicerad 2017-06-16 22:00