Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Intervju

Lovisa Odén

januari 2017

Vi intervjuar Lovisa Odén som bloggar på Nouw och pratar bland annat om vilka plagg hon tror kommer trenda i vår.

För de som inte följer din blogg, vill du berätta lite om vem du är?

Jag är en driven ung tjej som är 18 år gammal och bosatt i Västerås. Jag är en ung entreprenör med stort intresse för mode och fotografering och härifrån kommer även bloggandet som idag tar upp större delen av mitt liv. För övrigt så är jag en glad tjej som har mycket tankar och idéer och driver mitt eget företag i bloggsyfte. Jobbar med olika typer av företag och företagare samtidigt som jag går sista året på gymnasiet.

När började du blogga och hur har ditt bloggande förändrats under åren?

Jag var 9 år gammal när jag började blogga, vilket är halva livet. Intresset kom från min mamma som var fotograf och jag var verkligen en linslus som ville vara med på bild hela tiden. I samband med detta så kom bloggtrenden där de flesta provade på denna värld. Jag fastnade och blev kvar här kan man säga.

Till en början så var bloggen inte alls seriös, i den unga åldern så har man inte riktigt koll på hur saker och ting funkar, det var även lite bakom mina föräldrars rygg skulle jag vilja påstå. Jag bloggade mer om vad jag gjorde om dagarna fram tills 14-15 års ålder då det tog fart på riktigt. Jag började skriva öppet om min elitsatsning på discodansen medan jag samtidigt fick som svimningsanfall, vilket såklart många undrade över. Jag bestämde mig för att skriva längre inlägg kring detta och då blev bloggen allt mer populär. Kring år 2012 fick jag mina första sponsorer och sedan dess har det bara ökat.

I samband med detta så skrev jag en del om mode i form av kläder, smink och skönhet. Men även hur kroppsidealet påverkar samhället, det var också en liten blandning mellan egna erfarenheter och mycket fokus låg på att alla är bra som de är. Jag drog in lite djupare texter om mig själv från tuffa perioder i livet, delade med mig öppet i media om vad som var jobbigt och tufft och blandade det med mode och vad jag gjorde om dagarna. Jag ville uppmärksamma att ingen är perfekt och ta bort det filtret på sociala medier där de flesta vill framstå som om de alltid har de bästa, vilket jag ansåg vara fel.

Under 2016 kom ännu ett genomslag. Jag började skriva lite mer om killmode och här fick jag kontakt med Stayhard. I samarbetet med dem fick jag åka på Stockholm Fashion Week i augusti, jag fick även åka på fotograferingar och nyligen så fick jag bekräftat att vi kör ett år till. Stora företag som Clinique och Gant Västerås började samarbeta med mig men likaså sponsring på helikopter-tur, Joe Laberos föreställning och jag fick åka på galor vilket alltid varit en dröm. I slutet av 2016 startade jag mitt företag och idag lever jag drömmen. Företag hör av sig varje vecka och jag kan fortfarande inte förstå att detta händer.

Du fotograferar mycket och är intresserad av entreprenörskap, vad gör du om 5 år?

Den här frågan får jag väldigt ofta faktiskt och den är alltid lika svår att besvara då jag försöker leva i nuet och njuta men jag har många drömmar och mål för framtiden. Bland annat håller jag på att skriva kontrakt med större företag, jag är sugen på att starta ett eget klädmärke och har börjat skriva en egen bok.

Såklart är målet att fortfarande blogga, vara modell och fortsätta driva företaget. Det som verkligen är målet är att kunna leva på det här, försörja mig på endast min hobby som också blir mitt jobb. Idag jobbar jag med detta nästan mer än ett heltidsjobb, vilket gör att passionen för att livnära mig på den här galna världen är ett stort mål.

Jag har även andra tankar, så som företag och personer som jag skulle vilja jobba med, driva event och liknande. Just denna bransch trivs jag otroligt bra i. Så länge jag har kul, känner det där drivet och viljan till framgång så kommer jag hålla på. Min största lycka finner jag här i skrivandet, bloggandet och entreprenörskapet, förutom familj och kärleken då.

Du bloggar mycket om mode och kläder, hur skulle du beskriva din egen klädstil?

Precis, det är en av mina huvudsysslor och min stora passion här i livet. Min egen stil är ändå rätt blandad, det finns mycket snyggt och jag skulle vilja säga att jag är lite blandad i min stil.

Jag är en skoälskare, jag älskar verkligen skor. Klänning är en favorit annars men så här års funkar det inte alltid lika bra. Då skulle jag vilja säga att det jag gillar mest är ett par snygga jeans, en snygg body, blus eller topp, silversmycken och en axelväska. Min stil är nog ganska stilren, enkel men ändå snygg. Det funkar till många tillfällen.

Kläder för mig säger mycket om en person. Jag älskar att klä upp mig och byter därför om 2-3 gånger om dagen vilket jag har gjort ända sedan barnsben. Jag älskar smycken, skor och väskor men också detaljer som ett matchande läppstift eller en keps. Men kom ihåg att det ska se bra ut, så less is more. Den mer stiliga och lediga klädstilen skulle jag vilja säga att jag har ibland också.

Har du några favoritplagg du inte skulle klara dig utan nu under vintern?

Den här tiden på året älskar jag att bära kappa eller en lurvig pälsjacka. När man befinner sig utomhus så är det i princip bara jackan som man lägger märke till och därför älskar jag att ha många att välja emellan. Någon lite sportigare och någon till ett uppklätt tillfälle.

Skor också såklart, overknee boots och ett par heltäckta klackar. Men när det gäller vanliga plagg så är långärmade toppar, så som en Odd Molly blus eller en snygg body. Överlag skulle jag säga att allt långärmat är en favorit så här års.

Har du några favoritvarumärken som du ofta märker att du återkommer till när du shoppar?

Även här blandar jag ganska mycket. Jag tycker om att ha lite av varje med tanke på att det finns så mycket snyggt. Däremot shoppar jag mycket från Chiara Forthi som är ett av mina favoritmärken och verkligen har allt som min stil representerar. Annars tycker jag om de vanliga butikerna Vero Moda, Bik Bok, Hollister, Nelly och Gant.

Vill du tipsa våra läsare om några snygga plagg som du tror trendar i vår?

I vår tror jag att byxdresser kommer slå igenom stort, vilket jag är ett stort fan av. Volanger, one shoulder-toppar och mönster tror jag starkt på. Sedan hoppas jag på att få se mer av lite vida och högmidjade byxor.

 

Ni som vill följa Lovisas blogg hittar den här nouw.com/lovisaoden

Publicerad 2017-01-16 19:40