Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Lyxväskan kan bli ditt livs investering

januari 2017

När en bloggare eller stor modeikon köper en dyr märkesväska höjer folk på ögonbrynen och ifrågasätter. Att påstå att du gör en investering bara för att du köper exempelvis en Chanel är att gå till överdrift. Men att du kan investera i en dyr märkesväska går inte att undgå, men då gäller det att du investerar i rätt väska.

Vad är då en investering? Att investera i något är att köpa något som förväntas generera mer pengar när du efter en tid vill sälja det. I klartext är en investering något som du kan tjäna pengar på. Men vad ska du tänka på när du vill investera i en märkesväska? Här kommer 4 råd för dig som vill göra en lyckad investering.

Tidlöst

Om du ska köpa en dyr väska kan det vara lockande att köpa den där väskan som för tillfället är modern. Men dras inte med på det spåret, var smartare än så. Att exempelvis investera i en klassisk Chanel flap bag gynnar dig på fler än ett plan. Du har en väska som inte bara är populär för stunden. Du har en väska som är tidlös, det vill säga, den var lika modern förr som den är nu och som den förmodligen kommer vara sen. Och för att inte glömma, denna väska har stigit med 4000 kr på bara ett år.

Spara allt

Gör dig inte av med något tillhörande ditt väsk-köp. Spara rubbet, allt ifrån kvitto till minsta lilla silkespapper och klisterlapp. Dessa saker kan göra att du bevisar äktheten och återskapar känslan av ett ”nyköp” vid försäljning av väskan.

Behandla den varsamt

Det kanske säger sig självt men en välskött väska besitter större värde i slutändan.

Ha inte bråttom

Börjar du gå i tankar om en eventuell försäljning behöver du inte skynda. Ha lite is i magen och vänta ut lite tid. Ibland kan det vara så att väskan du äger börjar klassas som vintage och då ska du bli glad. Detta genererar då en större vinst vid din försäljning.

 

När Chanel år 1955 lanserade sin första 2.55 flap bag låg väskorna på dryga 1800 svenska kronor. Idag ligger det otroliga priset runt 40 000 kr vilket ger en total värdeökning på sjuka 2130 procent. Så vad väntar du på? Dags att investera.

Linnéa Hedström

Publicerad 2017-01-18 22:15