Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Maja Söderberg

februari 2018

Klä dig i det som du tycker om och du trivs i

 

Maja Söderberg är 19 år och bosatt i Vetlanda. Hon har bloggat under flera års tid och driver i dagsläget en livsstils­blogg med fokus på foto, som är ett av hennes största intressen. Hon drömmer om att få arbeta inom medier i framtiden, antingen via marknads­föring, tv, reklam eller blogg. Vi passade på att köra tio snabba frågor med Maja för att få en inblick i hur hennes garderob ser ut.

Hur började ditt intresse för mode?

Jag har alltid haft ett intresse i kläder och shopping, ända sedan jag var liten. Jag minns att jag alltid la fram kläderna kvällen innan jag skulle ha dem och det hänger med än idag. Dock tror jag att mitt mode­intresse växer fram mer och mer för varje dag som går. Jag börjar bli mer intresserad nu när jag vill börja satsa på bloggen.

Vad bär du för handväska atm? Och vad finns alltid i den?

Till vardags har jag en svart, rymlig väska från H&M. Jag är ärligt talat inte speciellt intresserad av väskor, skor däremot tycker jag om desto mer. Men i min väska finns det alltid läppglans, tuggummi, solglasögon, hörlurar och min almanacka.

Om du bara fick bära plagg från en och samma designer under resten av ditt liv, vilken designer skulle det då vara?

Jag tycker att Filippa K har väldigt fina kläder. De är stilrena och enkla! Jag gillar kläder som är rätt basic så att man kan matcha dem med mycket, vilket gör dem användbara.

Ditt dyraste plagg eller accessoar? Var det värt pengarna?

För några år sedan hade jag en period då jag bara köpte märkes­kläder bara för att det var ett visst märke. Jag tror det dyraste jag köpte då var min Odd Molly kofta för några tusen, det var den inte värd! Något som jag däremot inte ångrar är en kappa som jag köpte i USA, och den var rätt dyr.

Vilket plagg är du på jakt efter just nu?

Är så shoppingsugen nu och vill köpa massa olika kläder. Längtar tills vårkläderna börjar dyka upp i butikerna och man kan lägga undan vinter­jackan. Nu är jag dock på jakt efter ett par grå kostymbyxor. Vill utöka min byx- och jeans­garderob och ha fler alternativ att välja mellan.

Vem är din favorit-mode­bloggare?

Jag läser egentligen inte någon blogg som är specificerad på enbart mode. Dock blir jag väldigt inspirerad av Lovisa Barkman, Bianca Ingrosso och Tove Waldemars outfits. Tycker att de alla klär sig väldigt snyggt.

Kan du klä dig i trendiga plagg eller accessoarer trots att du själv anser dem vara mindre fina?

Nej jag ser inte vitsen i att ha på sig kläder och accessoarer som man själv inte tycker om bara för att det är trendigt. Det finns väldigt många trender som jag inte hakat på just för att jag själv inte tycker om dem. Ha på dig det som du gillar, oavsett om det är trendigt eller inte!

Sämsta köp i vinter?

Var tvungen att ta mig ett varv i garderoben för att se om jag hittade något dåligt köp. Kan konstatera att jag faktiskt inte har något som jag kan komma på. Vet inte om det beror på att jag inte har köpt något dåligt eller om det är för att jag inte shoppat så mycket, haha.

Bästa köp i vinter?

Kan inte bestämma ifall min vinterjacka med fluffig insida är det bästa eller om det är min svarta stickade tröja. Älskar dem båda och vill gå runt i dem varje dag. Jackan är så himla fin tycker jag och jag fyndade den till ett kanonpris, så får nog säga den!

Bästa hemliga stilknep?

Klä dig i det som du tycker om och du trivs i. Bekvämlighet är så himla viktigt för mig och jag skulle inte klä mig i plagg som jag känner mig osäker i eller som inte är sköna. Det syns så väl om du trivs i det du har på dig, du utstrålar en själv­säkerhet och ser mycket mer trivsam ut helt enkelt.

Vill du veta mer om Maja? Här finner du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2018-02-07 12:00