Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Marianne Österlund

januari 2018

Klä dig i något som får dig att känna dig som ditt bästa jag

 

Marianne Österlund är en 20-årig ekonomi­student på Handels­högskolan i Stockholm. Hennes stora passion är mode och därav skapades bloggen Mariannelle, som ett ställe att dela med sig av sin stora kärlek till mode, med fokus på hållbarhet. I bloggen får du ta del av hennes personliga tankar inom mode, skönhet, resor och livsstil. Vi passade på att köra nio snabba frågor med Marianne för att få mer inspiration.

Hur började ditt intresse för mode?

Mitt intresse för mode växte fram gradvis. Som liten var jag mer intresserad av sport, men när jag väl började bestämma min klädsel själv, fick jag ofta komplimanger för vad jag hade på mig. Mina kläder har alltid varit ett sätt att vara kreativ och uttrycka mig själv. Sakta men säkert växte mitt intresse fram och idag är mode helt klart det jag vill jobba med i framtiden.

Vad bär du för handväska atm? Och vad finns alltid i den?

Det beror på vad jag ska göra under dagen och vad jag behöver med mig. För en dag på stan har jag alltid min Chanel Classic Flap Bag, för utgång oftast min Valentino Lock bag och till skolan Louis Vuitton Neverfull för att det är min enda väska som rymmer min dator.

Oberoende av val av väska, så har jag alltid med mig; mobil, hörlurar, bankkort, nycklar, en borste och läppglans.

Beskriv din stil med max fem ord?

Klassisk, elegant med en twist.

Ditt dyraste plagg/accessoar? Var det värt pengarna?

Min Chanel Classic Flap Bag. Min kärlek till och mitt intresse för väskor och de pengar jag lägger på dem, ser jag alltid som en investering. När det gäller att investera i en lyxig handväska är det viktigt att inte bara hitta en stil man verkligen älskar, men också att utbilda sig om vilka specifika handväskor som kommer att hålla sitt värde och aldrig gå ur stil.

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i?

A och O för min stil är att jag känner mig bekväm i det jag har på mig. Jag är fast trogen på att bära vad som får mig att må bra. Mitt tips är att hitta det som gör dig bekväm eftersom förtroendet du bär dina kläder med är det som verkligen kommer att skina. Min go-to outfit, mitt säkra kort är alltid ett par välsittande svarta byxor och en svart polo tröja. Snyggast känner jag mig alltid i en långklänning och ett par klackar.

Följer du ordspråket “Ska man vara fin får man lida pin”?

Som jag redan konstaterade, när det gäller att välja outfits, lever jag enligt “comfort is key”. Eftersom jag ständigt är på språng, på föreläsningar, möten med mera, så är komfort nyckeln till att känna mig självsäker dagen lång. När allt kommer omkring, vad är meningen med att se bra ut om du känner dig eländig? Klä dig i något som får dig att känna dig som ditt bästa jag.

Vilket är ditt favorit-budget-märke?

Inte kanske direkt budget, men Sandro är ett av mina favorit­märken. Kläderna skapar en oförklarlig parisisk elegans genom en balans mellan det maskulina och feminina. En naturlig och cool look. Très chic!

Ditt mest använda plagg i garderoben?

Eftersom vi bor i Norden är troligtvis min Max Mara Manuela camel coat i svart mitt mest använda plagg. En tidlös klassiker som är praktisk, stilig och passar till allt.

Vilka är dina 3 bästa modetips?

  1. Bygg på basen – tidlösa plagg som kan bäras till allt. Investera i neutrala färger och print som aldrig går ur stil. Oavsett vilken personlig detalj du lägger till, fungerar dessa rena och klassiska element som den röda tråden som löper igenom alla dina kläder och drar din personliga stil samman.
  2. Kvalitet över kvantitet – jag förespråkar hållbarhet inom mode­branschen och därför vill jag ta upp denna punkt lite extra. Man behöver inte spendera en förmögenhet för att sätta ihop en klassisk garderob byggd på kvalitet över kvantitet. I själva verket är priset inte alltid en garanti för hur bra någonting görs. Titta på etiketten för ett högt innehåll av naturfibrer. Ta ut plagget ur den svaga belysningen i omklädnings­rummet för att undersöka fodret, knapparna och sömmarna för kvalitets­markörer. Det betyder också att inte vara rädd för att återanvända dina favoritplagg ofta – om och om igen. En fokuserad garderob hjälper till att finna en klassisk personlig stil.
  3. Ha kul och lär känna dig själv – att ha en personlig stil handlar inte om att vara en kameleont som kan ta på sig alla trender. Experimentera och testa vad som känns rätt för dig. Lita på dina instinkter!

Klär du dig för att inspirera, imponera eller attrahera?

Definitivt alla tre, beroende på tillfälle. Jag önskar definitivt att jag inspirerar med min klädsel, vilket är en orsak till att jag startade min blogg mariannelle.com. ”Dress to impress” är ett klyschigt uttryck men jag tror absolut klädsel har en otroligt stor betydelse när man träffar folk. T.ex. under en arbets­intervju kan man visa själv­förtroende genom en komplett och genomtänkt outfit vilket tyder på att man tagit sig tiden för att se till att man ser lämplig ut för miljön man befinner sig i. För att citera Coco Chanel, ”Being well dressed is a beautiful form of politeness”. Vidare tror jag att attrahera överlappar mycket att imponera. ”You attract what you put out”. Jag lever efter tanken ”Everyday is a fashion show and the world is your runway”.

 

Vill du veta mer om Marianne? Här finner du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2018-01-17 11:00