Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Mathilda Fjällman

februari 2018

… en unik personlig stil är bland det häftigaste som finns

 

Mathilda Fjällman är 22 år och uppvuxen i Stockholm, i dagsläget bor hon i Lund där hon studerar. Hon har satt ihop sitt eget kandidat­program där hon kombinerar samhälls­planering och arkeologi. I framtiden vill hon gärna flytta tillbaka till Stockholm och fortsätta med sina studier där, även en utbytes­termin lockar för att upptäcka nya kulturer. Vi passade på att köra tio snabba frågor med Mathilda för att få koll på hennes stil.

Hur började ditt intresse för mode?

Mitt intresse för mode har alltid varit väldigt splittrat. Jag var ingen som följde trender speciellt mycket under tonåren och det berodde oftast på att jag inte hade råd att köpa nya dyra skor, jackor eller andra klädes­plagg varje årstid. Däremot har jag alltid varit en trogen följare på olika mode­ikoners sociala medier och velat under senare tid utveckla min egen stil till något mer personligt. Jag tycker att en unik personlig stil är bland det häftigaste som finns och det kan säga så otroligt mycket om en människa. Jag älskar att inspireras av människor som vågar klä sig efter deras egen vilja eller tycke och smak. Min relation till mode idag är kopplat till så mycket positivt vilket gör att jag älskar att blogga om det när jag får chansen. Finns det något härligare egentligen än att bläddra bland inspirerade kvinnor i ett mode­magasin?

Beskriv din stil med max fem ord?

Stilren men vågad och klassisk men nytänkande!

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i?

En härlig blus med ett par smala byxor och boots. Helst med en stor jacka över.

Nämn en trend som är ett måste denna säsong?

Den röda baskern måste köpas inom kort!

Nämn en trend du skippar denna säsong?

Det här med stripes på ALLT är inte riktigt min grej…

Favoritbutik att handla säsongsbetonade plagg och accessoarer?

Zara går ju alltid hem för snygga säsongs­plagg, men senare tid har jag hittat många fynd på second hand, verkligen tips!

Vilka personer inspirerar dig?

Jag gillar att inspireras av olika personlighets­typer och olika karaktärs­drag som ger sig uttryck i utseende. En stor inspiration för mig har länge varit Hanna Widell och Amanda Schulman. Jag kommer gråta floder under sista avsnittet av “fredagspodden” haha! Därför är mitt bästa tips för att bli inspirerad av olika stilar att lära känna personen bakom kläderna. Mina två favoriter just nu är Bianca Ingrosso och Josefin Dahlberg.

Vem är du som bloggare?

Mitt mål med min blogg är att kunna vara personlig och utveckla mina känslor i skrift. Det är inte det lättaste i dagens samhälle men via mina intressen hoppas jag att mina läsare kan lära känna mig på djupet. Jag vill se min blogg som en livsstil­blogg med en blandning av inspiration och resor. Det kan vara farligt att nischa in sig för mycket på ett specifikt område så därför vill jag låta min blogg vara en mix av allting tills jag har möjlighet att visa upp det jag verkligen vill. Det är lätt att det mesta som skrivs på olika internet­forum faller under kategorin “ytligt” men det tycker jag är helt okej så länge mina läsare får chansen att lära känna den riktiga Mathilda också. Min framtida dröm är att blogga om spännande jobb­möjligheter och få läsarna att våga gå sin egna väg, självklart med en touch av mode.

Följer du ordspråket “Ska man vara fin får man lida pin”?

Absolut inte. Det finns så mycket snyggt och bekvämt idag så varför finns detta uttryck ens kvar haha? Den enda gången jag tänkt på detta ordspråk var för några veckor sen då jag inte såg ljuset i tunneln under ett träningspass!

Klär du dig för att inspirera, imponera eller attrahera?

Självklart helt beroende på tillfälle, men oftast för att inspirera. De flesta gångerna faktiskt för att inspirera mig själv. Det är så himla lätt att glömma bort sig i själv i all press som upplevs från samhället idag. Ett av mina nyårslöften det här året är faktiskt att klä upp mig eller åtminstone fixa till mig lite varje dag för min egen skull. Det gör susen för självkänslan.

Vill du veta mer om Mathilda? Här finner du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2018-02-14 15:00