Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Matilda Berlin

maj 2018

… en lite mer vågad och uttänkt outfit ger mig mer självförtroende

 

Matilda Berlin är 22 år och kommer från Visby. Sedan augusti bor hon i Stockholm och studerar Fastighets­utveckling med fastighets­förmedling vid KTH för att bli mäklare. Utöver det jobbar Matilda också som grupp­tränings­instruktör på SATS.

Vem är du som bloggare?

En glad, positiv och jordnära person som delar med mig av allt i min vardag. Det betyder mycket träning, mycket tips, många härliga semester­bilder, självklart en hel del kläder och livet kring att flytta från Gotland till den storstad som Stockholm är.

Det jag vill och det jag hoppas att jag gör är att sprida glädje och inspirera till en lite härligare, men fortfarande väldigt realistisk vardag som såklart innehåller livets alla ”ups and downs”.

Klär du dig för att inspirera, imponera eller attrahera?

Inget av det skulle jag nog säga. Jag gör det för mig! När jag var yngre var jag blyg och då menar jag jätteblyg. Det sista jag ville var att sticka ut på något sätt, oavsett om det gällde som person eller i klädval. När min bästa vän en gång skulle beskriva min stil med ett ord var det ordet: basic. Och det stämde så bra. Jag tror ärligt att det nog inte fanns ett enda plagg på BikBoks basic-avdelning jag inte ägde, haha! Men i och med att jag började som grupp­tränings­instruktör och träffade min fantastiska pojkvän växte mitt själv­förtroende, vilket ledde till att jag mer och mer vågade kliva ur min ”comfort zone”.

Idag känner jag, tvärtom mot mitt blyga jag, att en för mig lite mer vågad och uttänkt outfit ger mig mer själv­förtroende än om jag skulle ha på mig kläder som är basic. Det kan verkligen sätta tonen för hela dagen. Uppklädd och fräsig eller helt enkelt bara klädd.

Så nej, jag klär mig varken för att inspirera, imponera eller attrahera – även om jag inte har något emot att göra även det – utan för att jag själv ska känna mig som den bästa och självsäkraste versionen av mig själv.

Kan du klä dig i trendiga plagg eller accessoarer trots att du själv anser dem vara mindre fina?

Nej, det kan jag inte. Däremot är jag en sån som till en början inte alls förstår mig på trenderna och således inte klär mig när trenden är ny. Men ett par månader senare inser jag att jo, det är ju faktiskt är väldigt snyggt. Det brukar vara runt den tiden när trenden är på väg ut och är typ omöjlig att hitta och när jag väl gör det så är det bara jag kvar som har den.

Nämn en trend som är ett måste denna säsong?

Den matchade kostymen! Allra helst en rosa eller en randig en. OMG vad snyggt det är!

Dock har jag fortfarande inte hittat någon som passar mig – ni ska bara veta hur många jag har beställt hem bara för att skicka tillbaka igen – så jakten fortsätter!

Senast köpta plagg?

Ett par galet snygga sandaletter. Svarta och med lagom hög klack. Perfekta för alla tillfällen helt enkelt!

Vad är ditt drömyrke?

Realistiskt är det att bli mäklare, vilket jag nu håller på att plugga till och kommer börja praktisera som i höst. Wohoo!

Pratar vi dröm(!)yrke skulle jag säga rese­journalist. Tänk vilken dröm att få resa jorden runt och uppleva världens alla magiska hörn – och dessutom få betalt för att göra det. DRÖM!

Vad bär du för handväska atm? Och vad finns alltid i den?

Som jag önskar att jag kunde svara något härligt här, men tyvärr blir det inte bättre än att det är en träningsväska jag fick på Les Mills Live förra året. Jag är en sådan person som bär med mig halva livet överallt, dvs dator, antecknings­böcker, lunch­låda, träningskläder, träningsskor, iPad, kurs­litteratur och paraply, och hur mycket jag än försökt får det inte plats i en Marc Jacobs.

Vilket plagg är du på jakt efter just nu?

  1. Den matchade kostymen
  2. Scarfen
  3. En baddräkt

 

Vill du veta mer om Matilda? Här hittar du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2018-05-10 17:30