Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Maxiklänningen

juni 2017

Maxiklänningen är ett av de mest användbara plagg du kan äga. Den kan vara både elegant och avslappnad och passar lika bra till vardag som på fest och bröllop.

Fram till 20-talets modehistoria var alla klänningar långa, innan den kortades till fotleden för att sedan chocka med den korta längden över knät. Den trenden etsade sig fast i historien ett bra tag och det var inte förrän i slutet av 60-talet klänningar som nådde ner till golvet fick ett uppsving igen. Det var under Flower Power-rörelsen som kvinnor från alla samhällsskikt omfamnade den färgstarka maxiklänningen.

Maxiklänningen har sedan flera år tillbaka framställts som en självklarhet i garderoben tack vare sin mångsidighet. Dagens maxiklänningar varierar i material, snitt och färg och erbjuder en smidigare passform, för att framhäva olika figurer på det mest smickrande sätt.

Stranddagar

Inspireras av Shay Mitchell som bär en off-shoulder klänning i röda nyanser som matchas med ett par dekorativa sandaler med låg klack. Denna look passar lika bra på stranden som på en brunch med vännerna.

Välj en klänning med mönster eller någon dekorativ detalj som en öppen rygg och skippa onödiga smycken när du ska till stranden. Sätt upp håret i en knut för att sedan släppa ut det efter bad och ta-da du har fina beachlockar som matchar din avslappnade look.

Maxiklänningen som är ett av de mest bekväma plaggen passar utmärkt för en heldag på stranden. En sval böljande klänning tillsammans med ett par bekväma sandaler eller flip-flops, en stråväska och ett par stora solglasögon eller en hatt, gör succé på beachen i sommar.

Elegant

Välj en klänning i silke eller siden för en extra lyxig känsla.

Piffa upp en svart klänning med ett par färgglada klackar.

Brud- och balklänningar brukar vanligen vara maxilängd och för likande tillställningar som kräver en dressad look är maxiklänningen ett självklart alternativ. Matcha en fin klänning med ett par klackar och glänsande accessoarer och du är redo för fest.

Kafkan och transparent

Under våren har en trend varit att bära en tunnare klänning eller kaftan över jeansen. När det blir varmare ute kan det räcka med ett par shorts och linne eller en bikini under en transparent maxiklänning. Det finns många fina klänningar i tunna tyger och i omlott-modell som kan bäras som en cardigan. Det finns även klänningar där endast kjolen är transparent vilket är både svalt och vackert under soliga sommardagar.

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-06-18 13:00