Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Merelle Yakoub

oktober 2018

En investering i min garderob i förhoppning för all framtid

 

Merelle Yakoub är 21 år och kommer från Falun i Dalarna men bor numera i Stockholm. Merelle arbetar på Metro Mode och beskriver sig som en glad, driven och målmedveten person. Vi ville veta mer om hennes stil och känsla kring mode.

Hur började ditt intresse för mode?

Jag har så länge som jag kan minnas alltid haft ett intresse för det kreativa, allt ifrån att rita till att sy och att få fixa och trixa med kläder. Därmed har mitt intresse för mode alltid funnits där men växte när jag gick mode/design­linjen på gymnasiet och fick plugga mode dagligen på ett eller annat sätt under tre år. Det var superkul!

Sen har mitt intresse för sociala medier även gjort att intresset för mode ständigt utvecklas; det finns så mycket inspiration att hämta där.

Vilka personer inspirerar dig?

Oj, jag blir verkligen inspirerad av allt! Jag älskar att gå på stan och bli inspirerad av människor som passerar, men även av vänner, kollegor och såklart sociala medier. Inspiration finns överallt, särskilt när det kommer till mode och kläder. Jag brukar skriva ner allt jag ser, fota av eller ta en screenshot så fort jag känner mig inspirerad.

Vilket är ditt favorit­budgetmärke?

Jag skulle säga att det går i perioder men den butiken som jag oftast känner mig inspirerad att kika in i är & Other Stories och Zara.

Nämn 3 trender som är ett måste denna säsong?

  1. Rött, min all time-favoritfärg
  2. Djurmönstrat och framför allt gärna ”snakeprint”
  3. Miniväskan är ett givet val för mig

En trend du skippar denna säsong?

En trend som jag vågar tro att jag aldrig kommer bära den här säsongen är ”cykelbyxan”. Inte alls min stil och faller mig inte i smaken.

Vilken handväska bär du just nu och vad finns alltid i den?

Jag är en person som byter väska nästan varje dag då jag älskar att byta väska efter look. Jag har i alla fall alltid en liten mini­necessär med lite gott och blandat i och som alltid finns med i väskan. Men mer specifikt så har jag alltid med mig: mobil, hörlurar, laddare, plånbok, nycklar, hårborste och alltid något till läpparna.

Om du bara fick bära plagg från en och samma designer under resten av ditt liv, vilken designer skulle det då vara?

Oj hmm… Skulle nog säga Chanel då det alltid varit en självklar favorit hos mig. Älskar att det är ett så otroligt klassiskt varumärke, både när det kommer till kläder men också självklart deras accessoarer. Älskar hela historien bakom Coco Chanel, det är något jag inspireras av.

Vilket är ditt sämsta köp? Bästa köp?

De sämsta köpen jag gjort är väl alla reaplagg som följt med från stan när man spontan­shoppat endast för att de hade ett erbjudande. Jag får nästan ont i själen när man ser plagg i garderoben där prislappen fortfarande sitter kvar. Jag tycker vi bör ifrågasätta vår konsumtion mer. Jag vill börja investera i min garderob och tänka till ett steg innan något får följa med hem, oavsett om det är något billigt eller något dyrare.

På tal om något dyrare så är mitt bästa köp en Coco Chanel classic flip bag. Den kostade otroligt mycket, ofattbart mycket kan jag tycka. Men för mig blev det mer som en hel ”upplevelse” då jag alltid drömt om att få åka till den första Chanel­butiken i Paris, där även Coco Chanels lägenhet står kvar, för att köpa mig en tidlös väska från min favoritIdesigner. Vilket gjorde att jag sparade ihop till den upplevelsen och checkade av den milstolpen på min 20-årsdag. Det är enligt mig en investering i min garderob i förhoppning för all framtid!

 

Vill du veta mer om Merelle? Här hittar du hennes blogg och Instagram.

Publicerad 2018-10-09 16:00