Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Midsommarmode

maj 2017

Vi är nu inne på sista månaden innan vi går över till en ny årstid; sommar. Med sommaren kommer oftast många festligheter där bland midsommar. Oavsett om midsommar innebär grillning med familjen, en stor fest med vänner eller en romantisk dejt med din partner kan det vara trevligt att känna sig lite extra somrig och fin denna dag. Under våren har blommiga mönster, volanger och pastellfärger dominerat i modeväg och detta passar utmärkt även till midsommar.

Flower Power

Inget säger väl midsommar så mycket som blommor? Därför är blommönstrade klänningar ett självklart alternativ till denna dag. Är du inget fan av att bära den traditionella blomkransen i håret kan du istället blomstra genom dina kläder. Det finns mängder av färgglada och blommiga klänningar i butikerna just nu, här är bara några av många.

Vitt

För den som kanske vill återanvända sin studentklänning eller som bara gillar enkelheten av en vit eller cream-färgad klänning så funkar även detta utmärkt. Tillsammans med en fin blomsterkrans i håret har du skapat dig en somrig outfit. Vill du komplettera looken ytterligare, satsa gärna på färgglada accessoarer och stora iögonfallande smycken.

Skippa klänningen

Det är inte bara klänningar som står i fokus under sommarens fester. Att välja en snygg och välsittande kostym eller ett par sköna tunna byxor är helt rätt för en kväll som midsommarafton. Matcha ett par vita vida byxor med en färgglad blus eller satsa på att låta byxorna vara i fokus med ett par i mönstrat tyg och en enklare topp.

Ett längre alternativ

För dem som föredrar klänning men som av erfarenhet vet att midsommar kan bli kylig eller inte känner sig helt bekväm med bara ben, finns det många längre alternativ. Maxiklänningar är även fin att styla med en tjockare tröja upptill och vips har du en långkjol och dessutom slipper du frysa.

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-05-17 10:30