Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Modetrender för 2019

januari 2019

Nu har vi trätt in i ett nytt år och våren 2019 närmar sig med nya modetrender. I det kommande året ser vi naturnära färger som mixas med djärva kulörer och mönster­mixer med sköna 70-talsreferenser. Några av de starkaste trenderna är jordnära färger, ljus denim, fransar och spets. Även cykelbyxan som blev en del av modet redan under hösten 2018 samt batikmönster gör entré.

Beige

Under våren vill vi känna oss jordnära med kulörer i naturliga och dova färger. Kulörer som kamel, ljus khaki och sand är helt rätt för säsongen. Den klassiska trenchcoaten, kjolar, klänningar och byxor samt accessoarer kommer i olika nyanser av beige.

Maxa med blommor

En av sommaren 2019:s viktigaste mönster är blomster. Blommor i olika färger och storlek kommer göra sig fina på sommarens alla klänningar och kjolar. I år struntar vi dessutom i vad som passar med vad – att missmatcha med alla prints är en het trend.

Batik!

I sommar är vi redo att klä oss i festival­anda med batikmönstrat på både toppar, skjortor och klänningar. I år gör det populära hippie­mönstret comeback; matcha trenden med blekta jeans.

Spets

Spets är ofta förknippat med romantik och bröllop men i år låter vi materialet ta en större plats i garderoben. Spets är återkommande på alla olika typer av plagg och kommer i flera kulörer.

Ljus denim

Denim går aldrig ur tiden och återkommer varje år bland de stora modejättarna. Det här säsongen är den ljusa denimen extra trendig och var inte rädd för att gå all-in och satsa gärna på denim från topp till tå.

Annie Ohlsson

Publicerad 2019-01-13 12:30