Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Nyårs­klänningarna du inte vill missa

december 2017

Med nyårsafton runt hörnet är butikerna fyllda till bredden med festklänningar. Vi har plockat ut guld­kornen åt dig så att du slipper stressa runt och leta på stan i kylan. För dig som vill bära klänning under nyårs­firandet presenterar vi här 30 klänningar som du kan välja och vraka mellan. Med andra ord, här finns någonting för alla!

Stick ut med färg

Om du vill sticka ut på nyårs­festen ska du inte leta efter den allra, allra glittrigaste klänningen – det är precis vad många andra också kommer att göra. Välj istället ett riktigt färgknippe till klänning eftersom de flesta väljer att klä sig i mörka, dova färger på nyår. Vem har sagt att man inte får bära färgglatt på vintern? Det där är bara strunt­prat, det kommer bli hur snyggt som helst!

Glitter & paljetter

Visst, en super­glittrig klänning kanske inte är det som sticker ut mest under nyårs­firandet. Men det är fortfarande riktigt snyggt, och alla vill inte heller sticka ut ur mängden. Dessutom är det oftast inte särskilt många gånger om året som man klär sig i glitter från topp till tå. Så är du en sucker för allt som glittrar och glimmar så är det klart att det är vad du ska köra på när du firar in det nya året!

Den lilla svarta

Det finns en anledning till att man pratar om att alla måste ha den lilla svarta i sin garderob och det är helt enkelt för att den alltid går hem! Vare sig det är en helt vanlig svart fodralklänning utan några särskilda detaljer eller om det är en svart långklänning helt i paljetter så blir det alltid snyggt och festligt. En lite mer ned­tonad variant likt klänningen från Monki nedan passar även perfekt för dig som verkligen känner att du vill köra all-in på nyårs­makeupen. För med en super­glittrig eller väldigt detalj­rik klänning så hamnar den lätt i skymundan.

Maxa med maxiklänning

Vill du slå på stort tycker vi att du ska satsa på en långklänning, även kallad maxiklänning. För oavsett vilket tyg, färg eller mönster din långklänning är i, eller vilken passform den har, så blir det alltid riktigt maffigt med en långklänning! Två plus i kanten är också att hel­långa klänningar många gånger är bekvämare att bära än kortare klänningar. Dessutom värmer de betydligt mer vilket är positivt; för om du firar in det nya året här i Sverige så kommer du inte direkt att göra det i någon sommar­värme!

Spetsdrömmar

Spets är, som den lilla svarta, något som alltid går hem. Vare sig det är en klänning helt i spets eller en klänning som bara har några få spetsdetaljer så ser det festligt och lyxigt ut! Vill du ha en mogen och sexig look rekommenderar vi att du väljer en klassisk svart spetsklänning. Vill du däremot gå för en lite mer lekfull look så är det istället att rekommendera välja en spetsklänning i en lite mer utmärkande färg som t.ex. rosa, lila eller blå.

Martina Olsson

Publicerad 2017-12-18 20:00