Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Olivia Paulsson

mars 2018

Hon blandar finare dyrgripar med budget

 

Olivia Paulsson är 21 år och studerar Inter­nationell sälj & marknads­föring i Stockholm. Hon är mål­medveten och gillar det där lilla extra som sätter guldkant på vardagen. Vi passade på att ställa åtta frågor om hennes relation till mode.

Vad kommer bli ditt mest använda plagg i vår?

Just nu skulle jag bara vilja säga alla mina vårkläder då jag är så trött på vinterkläder! Möjligtvis min rosa trenchcoat som jag fyndade på rean förra hösten. Den kommer bli så ball till ett par jeans, vit tisha och antingen ett par coola klackar eller ett par sneakers. Eller min Twilly från Hermes, den är ju snygg till det mesta! I håret, på väskan eller runt halsen. Ja ni hör ju? Just nu vill jag bara använda alla mina vårkläder.

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i?

Säger absolut kostymbyxor, de kan du bära till nästan vad som helst. Skjortor, blusar, t-shirts, sneakers, klackar. Ja men ni fattar, allt! Kostym­byxor har räddat mig många morgnar då stressen är ett faktum och sömnen har prioriteras mer än att stå och välja outfit för dagen. Det finns dessutom så många olika varianter att välja mellan, det behöver inte vara svarta kostym­byxor. Själv är mina favoriter i garderoben ett par rutiga grå!

Vilka personer inspirerar dig?

Den person jag inspireras mest av i klädväg är helt klart min mamma. Hon har alltid haft en stil som jag ser upp till, det kan vara allt ifrån jeans och skjorta till fina klänningar. Ända sedan jag var liten har mamma varit en stor förebild och någon som jag velat efterlikna. Hon blandar finare dyrgripar med budget och har en riktig gott & blandat-påse till garderob.

Vilket är ditt favorit-budget­märke?

Det måste nog vara Zara som har väldigt fina kläder, skor och accessoarer till ett mycket bra pris. De är även väldigt duktiga på att följa med i olika trender och kan erbjuda något för alla. Gillar skarpt skorna på Zara och de två senaste paren jag köpt kommer därifrån. Tips, tips, tips!

Vilket är ditt favorit-lyx­märke?

Hmm, det finns ju så himla mycket fina märken som absolut skulle kunna få flytta in i min garderob men det är ju självklart inte ekonomiskt hållbart. Om jag ska välja så måste det bli Chanel och Gucci. Älskar deras kläder, väskor och skor! Just nu skulle jag vilja ha en klassisk svart Chanel­väska samt ett par Gucci­klackar!

Kan du klä dig i trendiga plagg eller accessoarer trots att du själv anser dem vara mindre fina?

Nej det är något jag inte gör. Jag tycker absolut att det är roligt att följa trender och inspireras av andra men jag skulle aldrig bära plagg jag inte tycker om. Är väldigt noga med att känna mig både bekväm och fin.

Ditt dyraste plagg eller accessoar och var det värt pengarna?

Det dyraste jag har köpt är mina Valentino rockstud heels. Köpte dem i London till mig själv i 20-års­present. Är super­nöjd! Dock är de endast använda typ tre gånger då jag är så rädd att de ska bli förstörda… Skulle behöva förstärka sulorna så att de kan användas utomhus, just nu har jag endast använt dem inomhus. Men även om de inte är använda så många gånger så står de fint i garderoben och jag blir glad varje gång jag ser dem. De var absolut värda pengarna enligt mig!

Klär du dig för att inspirera, imponera eller attrahera?

Absolut för att inspirera! Vem vill inte kunna inspirera andra med tips och idéer till outfits – finns ju inget bättre!

Vill du veta mer om Olivia? Här finner du hennes blogg och Instagram!

Publicerad 2018-03-21 20:00