Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Over knee boots

september 2017

Nu är det dags att pigga upp skogarderoben inför hösten och en av årets trender är de lårhöga stövlarna, eller over knee boots som de också kallas. De är både snygga och värmande under kyligare dagar.

När det gäller over knee boot-trenden förtjänar Julia Roberts i “Pretty Woman” lite cred. Vem kan glömma hennes roll som Vivian Ward, där hon iklädd sina lårhöga stövlar möter mannen i sina drömmar. Under 90-talet var dessa skor en aning chockerande och förknippandes även med prostitution, men inte idag.

I höst gör skon comeback och overknee-stövlarna är superaktuella, gärna i någon av trendfärgerna orange eller rött. Men självklart står även mörkare toner i centrum under denna tid på året, så som grå, marin, khaki, kamel och klassisk svart. Det fantastiska med dessa färger är att de är neutrala toner och passar bra med nästan vad som helst. Det är inte bara ett brett utbud av färger att välja mellan utan även material och modell finns i stor variation – välj bland mocka, skinn, lackat, låg- eller hög klack, dragkedja eller snörning.

Vågat och livfullt eller klassiskt, oavsett stil så finns det en stövel som passar. När du väljer ditt perfekta par ta hänsyn till vilka tillfällen du vill kunna använda dem. Bär stövlarna till en längre stickad tröja eller klänning eller matcha med ett par tajta jeans och en enkel vit t-shirt, då kan du enkelt piffa upp din vardagsoutfit. Variera looken med säsongens accessoarer som en stor halsduk, ett par eleganta skinnhandskar eller en snygg väska. För festligare tillfällen kan de lårhöga stövlarna bäras till en kortare klänning eller kjol – snyggt och feminint. En moderiktig look som dessutom håller dig varm!

Vi har plockat ut 10 snygga varianter till hösten 2017.

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-09-20 18:00