Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Pimpa med pins

augusti 2017

Chokers, skjortor som knyts kring midjan och croptops — många 90-talstrender har kommit tillbaka och blivit riktigt heta den senaste tiden. Nu är även pinsen tillbaka. De finns i alla möjliga olika former och färger och nu är det återigen supertrendigt att använda dem för att pimpa din outfit.

Liksom andra trender som kommer tillbaka några år senare har de fått sig en uppdatering; nu är det nämligen inte bara trendigt att pimpa din väska eller ryggsäck med pins, utan du kan sätta dem på i princip vilket plagg som helst.

Är pins för lekfullt och ungt för din stil? Ta en närmre titt här innan du dömer ut pin-trenden, jag har nämligen tagit fram några tips på hur den här trenden kan anpassas till olika stilar. Möjligheterna är oändliga!

På jackan

Det där med att det bara skulle vara punkare som har pins på sina jackor är långt förbi, nu är det istället fashionistorna som går runt med jackor fulla av olika pins! Ös på med alla möjliga olika pins du kommer över för en tuff och edgy look, eller håll dig till några få för att istället skapa en sötare känsla. Vill du gå all in på det 90-tals­inspirerade är såklart det allra bästa att välja en jeansjacka att fästa dina pins på!

På överdelen

Nu är hösten snart här och då plockar vi fram våra koftor och varmare tröjor. Känns den där gamla mjuka och sköna tröjan lite för tråkig för att bära under en dag på stan? Det är lätt ordnat med lite pins! Det är det som är så himla bra med den här trenden, du kan ge dina kläder helt nytt liv på ett snabbt, enkelt och billigt vis. Välj stora och gnistrande pins att fästa kring axelpartiet för en vintage­inspirerad och lite mognare look. Eller fäst en pin i en kontrast­färg på skjortkragen eller vid ena bröstet för att genast göra din outfit mer preppy.

På ryggsäcken

Självklart går det även hur bra som helst att göra precis som back in the days och pimpa sin ryggsäck. Här är det inte less is more som gäller med pinsen om du vill uppnå den där riktigt trendiga retrokänslan, utan snarare more is more. Vill du ta ut svängarna lite extra? Testa att istället pimpa upp en partyväska med dina pins för att få till en rolig och tuff twist à la 2017 på den här retro­trenden!

På jeansen

Pimpa till jeansen, jeans­shortsen eller varför inte jeanskjolen med några pins. En sak är i alla fall säker, pins plus denim är en klockren kombination som aldrig kan gå fel. Finns det egentligen något smidigare sätt att piffa upp de där gamla jeansen på än att fästa lite härliga och färgglada pins på dem? Du kan fästa dem vid framfickorna, bakfickorna, nere vid anklarna, på själva byxbenen — ja, allting funkar! Och det bästa av allt? Eftersom pinsen är löstagbara så kan du alltid byta plats på dem och variera looken på dina plagg. Då kan plagget få kännas som nytt flera gånger om!

Här kan du shoppa dina pins

Det finns många budgetmärken och kedjor som erbjuder pins i olika design, vilket gör att du verkligen kan piffa upp din outfit för en riktigt billig peng!

Martina Olsson

Publicerad 2017-08-11 08:00