Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Rensa inför höstnytt

augusti 2017

Nu börjar sommarrean i alla butiker lida mot sitt slut för att göra plats för höstnyheter. Det är svårt att inte bli sugen på att uppdatera garderoben med höstens trender, en mysig kofta, ett par nya jeans och så vidare. Men innan du börjar fylla på med nytt kan det vara bra att kolla igenom din garderob och rensa ut sådant som du inte längre använder.

Ta ut alla plagg ur garderoben och gå igenom kategori för kategori. Gör tre högar för spara, sälj/skänk och släng. Här är några tips som kan vara bra att ha i åtanke.

Tycker jag om den här?

Tycker jag om den här tröjan? Om svaret blir nej, låt plagget lämna din garderob. Tänk efter vad du verkligen tycker om och om du inte har använt plagget på över ett år, då åker det ut. Istället för en smockfull garderob där hälften av plaggen nästan aldrig används, är det bättre att ha en halvtom garderob som bara innehåller kläder som du tycker om

Kläder som inte passar

Kläderna ska passa dig, du ska inte passa kläderna. För små kläder skapar onödig kroppsångest så gör dig av med alla plagg som inte passar dig längre. Tänk inte att ”de kanske passar i framtiden?” det är din garderob, dina kläder och därför ska de sitta bra på dig.

Trasigt

Om du inte planerar att laga den där blusen med ett hål under armen, eller jeansen med en reva mellan benen, inom en snar framtid, släng då plagget. Detta gäller även urtvättade och missfärgade kläder, de tar bara onödig plats i garderoben.

Sälj

Om du har mycket kläder som du inte använder eller som är fel storlek men ändå i fint skick, fota plaggen och prova lägg upp i Facebook-grupper eller appar för försäljning. Då kan du tjäna en liten slant till ett nytt plagg.

Vik

När du är klar, gör dig av med det du har rensat ut så fort som möjligt, för att undvika frestelsen att plocka upp plagg igen för att du har ”ångrat dig”. Kläder du ska spara hänger du på likadana galgar eller viker fint för en lyxigare känsla. Färgkoordinera plagg för att få en bättre överblick.

 

Sist men inte minst, belöna nu dig själv och gå ut och köp ett nytt plagg. Glöm inte bort att tänka på att de nya plagg du köper ska gå att kombinera med de du redan har. Så skapar du en användbar garderob!

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-08-11 08:00