Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Säg det med en T-shirt

mars 2018

Den som säger att politik och mode inte hör ihop har fel, det är ett som är säkert. I takt med att unga människor blir mer samhälls­medvetna ökar också utbudet av kläder som visar var man står i olika frågor.

T-shirts med text­tryck är den typ av statement kläder vi kan se allra mest av. De säljs hos såväl stora som små klädkedjor och märken och det startar till och med nya klädmärken som bara fokuserar på att sälja kläder med någon form av politiskt budskap. T-shirtarna kan visa på att man står upp för djur­rättigheter, vår miljö, att man är emot rasism, mobbning – ja, det finns t-shirts för många olika frågor som man kan brinna för. Men det vi utan tvekan kan se allra mest av, det är t-shirtar med olika feministiska tryck som visar att man står upp för kvinnors rättigheter och önskar en jämställd värld. Inte så konstigt kanske, då feminismen verkligen har fått ett stort genomslag framförallt här i väst­världen under de senaste åren.

Här ovan ser ni exempel på statement tees som man kan bära för att visa att man tar ställning, eller för att bara sprida lite glädje – kvinna till kvinna, eller man till kvinna, eller icke-binär till kvinna. Ja ni förstår, det är ju inte bara kvinnor som kan eller ska stötta andra kvinnor och jobba för jämställdhet, utan det är någonting som vi alla behöver vara en del av för att vi ska ta oss framåt!

Vi tar ställning

Här ser ni sju coola tjejer som genom sina kläder visar att de står för jämställdhet, supportar kvinnors rättigheter i samhället och även sprider glädje, pepp och kärlek till andra kvinnor – de säger det med en t-shirt, helt enkelt! Dessutom gör de allihop det på ett riktigt snyggt sätt. Dessa sju tjejer är exempel på när mode och politik kombineras på bästa tänkbara sätt! Inspireras av dem och våga ta ställning för det du brinner för du också.

Martina Olsson

Publicerad 2018-03-12 08:00