Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Satsa på blommigt i vår

januari 2017

En trend att räkna med i vår är mönstrat, framförallt blommigt. Flera stora modehus visade upp plagg med blomsterdetaljer i sina vårkollektioner. Trenden syns på klänningar och jackor såväl som på byxor och skor. Oavsett om du väljer att satsa på en enkel blomsterdetalj eller du går all in för en helblommig klänning så är det ett helt rätt val i vår. Hämta inspiration direkt från catwalken.

Alexander McQueen

Under Alexander McQueens visning fick vi se en kombination av skira blommiga klänningar och tuffa skinnjackor. Lägg märke till de snygga blomdetaljerna på jackorna och att till och med skorna går i blommönster. Låt dig inspireras av McQueen när du köper vårens jeans och satsa på ett par med broderade blommor som detalj.

Balenciaga

Balenciaga är inte rädda för att visa upp färgstarka plagg med vågade detaljer. På denna visning var det stora och färgglada blomstertryck som prydde plaggen. Det visades upp många byxdressar och även vårens stora trend, klänningar med byxor. En kul detalj från catwalken är hur skorna går samman med byxorna, också en trend jag tror vi kommer se mer av framöver. De stora weekendväskorna har även de blomdetaljer och visades upp som accessoar till flera av plaggen på catwalken.

Valentino

Modehuset Valentino visade upp en vacker kombination av sammet och silke. Med feminina, böljande siluetter och smakfulla, abstrakta blomsterdetaljer var detta en av mina favoritvisningar inför våren 2017. Färgerna går i olika nyanser av rosa, beige och grönt. De visade upp en avslappnad siluett och mycket mönster. Kombinationen av material i glansigt, matt och skirt är det Valentino gör bäst.

Shoppa trenden

Vilken blomstertrend kommer du satsa på i år? Själv tänker jag investera i en blommig kostym, snyggt och trendigt!

Viktoria Nordström

Publicerad 2017-01-15 13:30