Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Skam-feber

mars 2017

Skam-febern har slagit till hårt i Sverige och nu är det många som går och väntar på att den fjärde säsongen ska komma ut. Serien har inte bara en grym handling, den har också haft en del inflytande när det kommer till kläder. Kanske är du en av dem som hakat på Noora-stilen? Eller vill du hellre visa din kärlek till Skam tryckt på en T-shirt? Här är tre klädmärken som låtit sig inspireras av Skam.

Skam är en norsk tv-serie som speglar hur det är att vara ung i dagens samhälle – med allt ifrån vänskap, skola, fest, kärlek och svek. Tv-serien utspelar sig i Oslo där man får följa ett gäng elever på gymnasieskolan Hartvig Nissen. Varje ny säsong av Skam har en speciell huvudkaraktär och många spekulerar i vem det kommer vara i säsong 4.

Veraldo

Karaktären Noora med sitt blonda hår och målade läppar kom att bli lite av en stilikon i höstas. Noora, som spelas av Josefine Pettersen, är med från dag ett i tv-serien men i andra säsongen får tittarna lära känna henne lite närmare. Den som vill haka på Nooras coola stil bör spana in det danska klädmärket Veraldo. Veraldo har nämligen släppt en Noora-kollektion med klassiska Noora plagg som highwaist jeans, polotröjor och snygga kappor.

Gina Tricot

Gina Tricot är ett annat klädföretag som inspirerats av Skam. Där kan du hitta statement T-shirts med motiv som ”Team Noora” och ”Team William”. Gina Tricot har också gjort en T-shirt med texten “Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always”, ett citat som karaktären Noora har tejpat upp bredvid sin spegel.

NA-KD

NA-KD säljer istället T-shirts klädda med olika norska uttryck som förekommer mycket i tv-serien. Ord som på senaste tiden fått oss svenska Skam-fans att tro vi kan snacka norska, t.ex. drittsekk, serr, hooke och russ.

Så i väntan på nya avsnitt – spana in dessa tre klädmärken och klicka hem dina egna Skam-favoriter!

Emma Stoopendahl

Publicerad 2017-03-28 09:15