Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Skydda ditt hår i sommar

juli 2017

Att man ska skydda sin kropp mot solens skadliga UV-strålning är en självklarhet. Det som dock ofta glöms bort är att det även är viktigt att skydda ditt hår. Du kan skydda ditt hår genom att undvika lock- och plattång, boosta med hårinpackning och oljor eller helt enkelt täcka över ditt hår. Nedan finner du de trendigaste alternativen för att skydda ditt hår i sommar.

Solhatten

Solhatten är först ut på listan, den är både bekväm, trendig och framförallt det solklara alternativet för att skydda ditt hår i sommar. Satsa på en stråhatt med fina detaljer och mönster, både till stranden och till vardags.

Turbanhårband

Turban­hårband, scarves eller bandana; kärt barn har många namn. Vi på redaktionen anser att ett hårband är din perfekta strand­accessoar. Hårbandet är snyggt och kan enkelt stylas både till vardags och till fest för att skapa en megatrendig look. Favoriterna kommer från Zara och erbjuds i utstickande färger och mönster.

Kepsen

Kepsen är ett självklart alternativ för att undvika sol i ansikte och ögon. Glöm inte bort att kepsen även är det perfekta solskyddet för just håret. Kepsen finns i olika varianter för att passa just dig, din personlighet och stil.

Produkter

Du även kan skydda ditt hår mot UV-strålning med hjälp av diverse skönhetsprodukter. Satsa på en skyddande spray från Wella Professionals eller varför inte Kérastase Soleil, denna kan du med fördel använda både före och efter exponering. För dig som behöver fler produkter erbjuder även Kérastase Soleil ett paket som innehåller både schampo, balsam och en djupverkande inpackning. Dessa produkter ger fukt och reparerar hår som utsatts för sol, havs och klorvatten. Perfekt för dig som tar vara på sommarens alla soltimmar men är rädd om ditt hår.

Hitta inspiration via Pinterest

Som vanligt bjuder Pinterest på mängder av inspirerande bilder som hjälper dig att styla din huvudbonad på bästa möjliga vis. Klädd i din huvudbonad är du både trendig samtidigt som du tar hand om ditt hår, perfekt va?

Linda Johansson

Publicerad 2017-07-21 12:30