Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Sno stilen av Audrey Hepburn

juli 2017

Den brittiska skådespelaren och modellen Audrey Hepburn blev en stor modeikon under sin tid. Sedan hon i början av 50-talet slog igenom i “Prinsessa på vift” har hennes kläder och frisyr varit världsmode och hennes klassiska stil är aktuell än idag. Nu 24 år efter sin död säljer hennes släkt några av hollywoodstjärnans ikoniska plagg och accessoarer på auktion. Auktionen kommer äga rum i London i september och hennes tillhörigheter räknas säljas för stora summor. I och med detta tänkte vi passa på att inspireras av Audreys tidlösa stil.

Casual

Under Audreys mest hyllade år var det inte speciellt vanligt att kvinnor bar byxor, men hon bar ofta både mörka slacks och jeans som gärna nådde högre upp i midjan och slutade vid fotleden. Känn dig både bekväm och snygg i ett par snygga mom jeans med hög midja och skärp eller ett par kostymbyxor i rak modell. Matcha med en stickad tröja i en klarröd färg eller en långärmad topp. I sommar kan den långärmade toppen lätt bytas ut mot en T-shirt eller ett linne.

På fötterna

Ett av Audreys kända stilval var det hon bar på fötterna. Hon blev ofta fotograferad i ett par enkla ballerinaskor, både i svart och i färgglada kulörer. Skon är både enkel och bekväm och passar perfekt till ett par ankel-långa byxor eller en klänning.

The Little Black Dress

En av Audrey Hepburns mest ikoniska roll var som Holly i “Breakfast at Tiffany’s” där hon bland annat bar en elegant svart klänning och ett pärlhalsband. En klassisk och stilren svart klänning – kort som lång – kan bäras till de flesta tillfällen och kan både kläs upp och kläs ner genom att addera accessoarer. Gör som Holly och piffa upp looken med ett par stora solglasögon och en hatt eller ett lyxigt halsband.

White Shirt

Audrey var ett fan av minimalism och förstod begreppet ”less is more”. Hennes outfits var oftast enkla och avskalad på ett stilfullt sätt. Hon sågs ofta bära en vit skjorta eller blus tillsammans med en kjol eller byxor. Hepburn hade en vit skjorta i en rad stilar, bland annat en överdimensionell “pojkvän”-look som hon hjälpte till att bli populär i ett 1956-foto av Jack Cardiff. Idag har skjortan kommit till att blivit en klassiker i garderoben och det finns många modeller att välja på.

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-07-26 19:00