Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Spot on

september 2017

Polka dot eller prickigt – kalla det vad ni vill! Prickar i alla dess former och storlekar är hett i år. De kunde skymtas både förra hösten på SS17-visningar och under våren i höst/vinter-kollektionerna. Är du också inne på prickigt? Vi visar hur bloggare anammar trenden och var du klickar hem de bästa plaggen själv!

I februari syntes prickar i visningar av bland annat Balenciaga, Emporio Armani, Ganni och Loewe. Men prickigt mönster fanns även i vår/sommar17-kollektioner från exempelvis Dolce & Gabbana, Gucci och Givenchy. Polka dot i höst är därmed mitt i prick!

Blus à la Hanna

Ett sätt att hänga på trenden är att införskaffa en snygg, prickig blus! En som gjort det är Hanna Stefansson. Den prickiga blusen passar kanon till ett par sköna jeans och sneakers. Eller varför inte inspireras av Hanna och plocka upp mönstret även i skorna! Prickigt på prickigt helt enkelt!

Klänning/jumpsuit à la Josefin

En annan dam som stylar prickar med prickar är Josefin Dahlberg. Hur snygg är inte hon i polka jumpsuit med matchande hårband? Förutom jumpsuits finns det mängder med prickiga klänningar ute i butikerna! En prickig klänning över ett par jeans är inte så dumt i höst!

Kjol à la Mathilda

En prickig kjol är ett annat alternativ att satsa på! Mathilda Bjärsmyr rockade polka dot kjol från Ganni under Way Out West. När kylan kommer kan det vara bra med en kjol av lite längre modell som man kan kombinera med en stickad tröja. Varför inte slå två trender i en smäll och matcha den prickiga kjolen med en stickad tröja i rött som är höstens hetaste färg?

Byxor à la Lisa

Är du ingen klänningstjej? Då kanske prickiga byxor är något för dig! Inspireras av coola Lisa Olsson som stylar prickiga byxan med en cropped top och gula slip-in sandaler. En riktig dröm­kombination tycker vi!

Accessoarer

Du kan alltid hotta upp din outfit med lite prickiga accessoarer! En polka dot scarf kan till exempel knytas runt halsen, handleden, håret eller väskan. Och med ett prickigt paraply är du redo att tackla den svenska hösten!

Emma Stoopendahl

Publicerad 2017-09-13 18:00